Schutter opent vuur op agenten in New Yorks politiekantoor

REUTERS
In New York heeft een schutter het vuur geopend in een politiekantoor. Daarbij raakte een agent gewond. Twaalf uur eerder had hij in dezelfde buurt ook al een patrouillewagen beschoten en een agent verwond. 

De schutter wandelde vanochtend net voor 8 uur lokale tijd het politiekantoor in de Bronx binnen, haalde een pistool boven en opende het vuur op enkele agenten die samen rondom een bureau stonden. Vervolgens wandelde hij verder het kantoor binnen en schoot nog op enkele andere agenten en een burgermedewerker. Een agent die terugschoot, werd geraakt in de linkerbovenarm.

De man kon uiteindelijk gearresteerd worden in het politiekantoor. De twee gewonde agenten werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis en zullen naar verwachting volledig herstellen.

Zaterdagavond werd een agent in burger, die samen met zijn partner in zijn politiewagen zat, neergeschoten door dezelfde schutter. Hij wandelde op de auto af en begon een praatje te slaan met de agenten, tot hij plots het vuur opende. Daarbij raakte hij een agent in de kin en de nek. De agenten schoten niet terug. De partner van de gewonde agent nam plaats achter het stuur en bracht hem naar het ziekenhuis.

“Dit was een poging om twee politieagenten te vermoorden. Het was een moordpoging met voorbedachten rade”, zegt burgemeester van New York Bill de Blasio. “Een aanval op een politieagent is een aanval op ons allemaal.”

REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Dat ze deze schutter zaterdag avond niet reeds in een cel hebben gestoken, verwonderd me toch ten zeerste. In de VS vlieg je kan je voor de minste overtreding achter de tralies vliegen. Kon hij dan toen ontsnappen?