Schutter opent vuur in overheidsgebouw Virginia: zeker 12 doden

Van alle slachtoffers is de identiteit achterhaald.
AFP Van alle slachtoffers is de identiteit achterhaald.
Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Virginia Beach zijn in totaal twaalf doden gevallen. De schutter doodde eerste elf mensen, vooraleer hij zelf om het leven kwam. Een twaalfde slachtoffer bezweek onderweg naar het ziekenhuis.

De schietpartij vond plaats in een overheidsgebouw waar de schutter zelf werkte. Op vrijdagnamiddag, rond 16 uur lokale tijd, liep hij het gebouw binnen en begon hij “onmiddellijk op de slachtoffers te schieten”. Vier gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis, van wie drie in kritieke toestand, aldus de lokale politie.

Nadat hij begon te schieten, snelden vier politieagenten het gebouw binnen, waarop een vuurgevecht startte. Uiteindelijk kwam de dader zelf om het leven door politiekogels. “De verdachte schoot richting een agent, waarop de agenten het vuur op hem opende”, verklaarde de lokale politiechef.

Ontslagen

Volgens politiechef James Cervera worden de precieze omstandigheden van de schietpartij in de kuststad nog onderzocht. Een van de gewonden is een politieagent, deelde hij mee.

De dader werd geïdentificeerd als de veertigjarige DeWayne Craddock. Hij werkte vijftien jaar lang als ingenieur bij de stad, maar werd recent ontslagen. Craddock had geen crimineel verleden. Ook van alle slachtoffers is intussen de identiteit achterhaald.

“Dit is de vreselijkste dag uit de geschiedenis van Virginia Beach”, zei burgemeester Bobby Dyer tijdens een persconferentie. “De betrokkenen zijn onze vrienden, collega’s, buren en medewerkers.”

Virginia Beach telt ruim 438.000 inwoners en is gelegen in de Amerikaanse staat Virginia, langs de oostkust van de VS. Volgens cijfers van de website Gun Violence Archive was dit de 150ste massaschietpartij dit jaar in het land.

Twitter
AFP13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Meert Dominique

  Dit is duidelijk het zoveelste bewijs van het links complot tegen het vrije wapenbezit in de US. Reeds de 150ste massaschieting dit jaar in the land of the free. Hoe meer doden hoe groter het bewijs dat wapens niet moorden maar mensen. Dit betoog werd u aangeboden door de Trump University in samenwerking met de NRA.

 • Marnik Van Moorleghem

  Wraak tegenover misnoegdheid van job zal blijven bestaan wanneer mensen niet worden gehoord.

 • Eddy Van der Vliet

  Leve de wapenwet

 • Kris Vervaeke

  Met de woorden van Trump : indien ze zelf een wapen hadden konden ze terugschieten .

 • ed Dams

  ze zouden beter naar trump luisteren, iedereen zijn eigen revolver en dan kunnen ze daar terug cow boy en indiaantje spelen. hoe stom kan je zijn trump.