Schutter opent het vuur in koerierbedrijf UPS San Francisco: drie doden

AFP
Een schutter heeft in een gebouw van koerierbedrijf UPS in San Francisco verschillende mensen vermoord. Er vielen drie doden. De dader richtte daarna zijn wapen op zichzelf, en is volgens de politie ook overleden. Over zijn motief is nog niets bekend.

Volgens waarnemend politiebaas Toney Chaplin raakten nog twee andere mensen gewond. Hij zei ook dat het incident niet van terroristische aard was.

De schutter droeg een uniform van UPS, maar volgens Chaplin is nog niet duidelijk of hij een werknemer van het bedrijf was. De man opende het vuur op de derde verdieping. Het personeel verschool zich en werd uiteindelijk door gewapende agenten naar de uitgang begeleid. Op het dak waren ook zes mensen te zien terwijl ze hun handen in de lucht hielden. De situatie is inmiddels onder controle.

Het bedrijf liet in een verklaring weten verdrietig en bezorgd te zijn. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar alle betrokkenen", klonk het.

De schietpartij volgde uren na die in de buurt van Washington, waar onder anderen het Republikeinse kopstuk Steve Scalise neergeschoten werd.

AFP
AFP
AFP
REUTERS
Photo News
AFP