Schutter Las Vegas mikte op brandstoftanks van internationale luchthaven achter festivalterrein

afp
Stephen Paddock heeft geprobeerd een tank voor de opslag van vliegtuigbrandstof op McCarran International Airport in Las Vegas te raken. Twee kogels raakten de tank, die op 300 meter van het Mandalay Bay hotel staan waar de schutter zich bevond.

Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl, dat zich baseert op de krant Las Vegas Review-Journal. Het Amerikaanse dagblad schrijft dat één van de kogels de wand van de tank doorboorde. Er ontstond echter geen explosie of brand. De tanks ter plekke zijn eigendom van Swissport, een Zwitsers bedrijf dat werkzaam is in de zogenoemde grondservice in de luchtvaart.

De brandstoftanks op MacCarran zijn omringd door hangars van bekende luchtvaartmaatschappijen. De FBI heeft de kogelinslagen bekeken en de vuurlijn vanuit het hotel vastgesteld. De gaten in de opslagtank zijn inmiddels gedicht.

HLN
HLN

Paddock (64) vermoordde 58 mensen en verwondde er meer dan vijfhonderd.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steven Opsomer

  Is da 300 meter??? Volgens mij is dit bijna een kilometer.

 • Gerd Peeters

  Hoe kunnen ze dat nu weten? Dat heeft hij nog gauw komen vertellen ofzo?

 • Frank Lateur

  Wat een fantasie. Die gek schoot op alles wat bewoog en niet bewoog!

 • Gert Cauwenberg

  Met wat die schutter blijkbaar bezat aan wapentuig - automatische wapens, statief, telescoop, ... - zouden er wel meer dan 2 kogels raak zijn als hij daarop gemikt had.

 • randy ghesquire

  Ok de tanks staan op 1 lijn me festival . Maaaaar het hotel niet en hij moest naar beneden mikken ook nog . Dus niet per ongeluk e . Hij heeft statief en al . Dus ....