Schutter Las Vegas had camera's opgesteld in hotelkamer en gang van hotel

Joseph 'Joe' Lombardo, sheriff van Las Vegas.
afp Joseph 'Joe' Lombardo, sheriff van Las Vegas.
Tijdens een persconferentie heeft Joseph 'Joe' Lombardo, de sheriff van Las Vegas, vandaag meegedeeld dat op alle slachtoffers van de schietpartij geïdentificeerd zijn, op drie mensen na. Hij bevestigde ook dat de schutter camera's in zijn hotelkamer en in de gang van het hotel had opgesteld.

De sheriff weigerde informatie te geven over details van het onderzoek, dat nog volop aan de gang is. De plaats-delict is nog steeds afgesloten voor verder onderzoek in samenwerking met de FBI, zegt Lombardo. In de loop van de komende uren zou Las Vegas Boulevard weer moeten opengaan.

Hij deelde mee dat er huiszoekingen plaatsvonden op drie verschillende plaatsen: de woning van de schutter in Mesquite, een huis in Reno en de hotelkamer in het Mandalay Bay-resort in Las Vegas. Over de eventuele betrokkenheid van Stephen Paddocks partner Marilou Danley, die zich momenteel in de Filipijnen bevindt, wilde Lombardo op dit ogenblik geen verdere uitleg geven.

De sheriff bevestigde ook dat Paddock in zijn hotelkamer en op de verdieping van het hotel waar hij verbleef camera's had opgesteld - waaronder op een roomservice-karretje, vermoedelijk om te kunnen zien wanneer interventieteams in de buurt zouden zijn. Of de schutter ook zichzelf filmde, kon hij niet bevestigen.

Lombardo beklemtoonde ook dat er veel dank uitgaat naar het bewakingsteam van het Mandalay Bay. Zonder hun hulp zou de politie niet in staat geweest zijn om de verdachte - die negen minuten lang continu vuurde op de menigte - te arresteren. Er hadden nog veel meer slachtoffers kunnen vallen, aldus de sheriff.

Hij verwacht over 48 uur meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de schutter.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • amir alispago

  De camera's zijn net voor de schietpartij geplaatst. Hij wilde zien als de politie (SWAT) aankomt . Om niet te vroeg zelfmoord te plegen en niet levend gepakt te worden. Blijkbaar alles goed gepland.

 • Bernard Aelvoet

  Heeft dan niemand die camera's zien hangen? Wordt er niet gepoetst in dit hotel? Kon hij ook een tank naar zijn kamer sleuren? Ik stel me toch wel een heel pak vragen.

 • K V

  Naar het schijnt is hij doorgeslagen. Het zou goed kunnen door het vertrek van zijn partner. De man was miljonair, had 2 vliegtuigen, had meerdere wapens (men vond 13 wapens in zijn hotelkamer) maar de hoe of de waarom is nog niet geweten.

 • Gino De Neef

  De cover up is begonnen. Moest het een rechts extremist zijn dan was het allang ovetal uitgesmeerd. Dit is net zoals met die extreme Democrat terrorist die op die politiekers schoot. Ook veel getreuzel met het geven van details....

 • Indigo --

  Becky, dat hotel is enorm. 3300 kamers. De checkin is precies een luchthaven. Helaas kan de security niet allea zien of iedereen checken