Schutter kerk Texas koos kerk wellicht omdat schoonmoeder daar kwam en schoot oma van zijn vrouw dood

Devin Patrick Kelley (26) werd destijds oneervol uit het leger ontslagen.
EPA, Twitter Devin Patrick Kelley (26) werd destijds oneervol uit het leger ontslagen.
Devin Patrick Kelley (26), de schutter die zondag in een kerk in het Texaanse Sutherland Springs het vuur opende op kerkgangers, stuurde dreigende, woedende tekstberichten naar zijn schoonmoeder. De autoriteiten in Texas zeggen dat Kelley mogelijk tot zijn daad kwam door problemen in de familiesfeer. Het lijkt erop dat hij de kerk als doelwit koos omdat de familie van zijn echtgenote daar geregeld kwam. Zijn schoonmoeder bezocht de kerk, maar was er op het moment van het bloedbad niet. De oma van de vrouw van Kelley was wel bij de dienst en kwam om het leven bij de schietpartij.

"We weten dat ze dreigende berichten van hem ontving", zei een woordvoerder van het Texaanse ministerie van Openbare Veiligheid. De woordvoerder vertelde dat de schoonmoeder de kerk soms bezocht.

"We weten dat zijn schoonmoeder dreigende berichten van hem ontving", zei een woordvoerder van het Texaanse ministerie van Openbare Veiligheid. De woordvoerder vertelde dat de schoonmoeder de kerk soms bezocht.

De oud-militair zou na de schietpartij nog met zijn vader hebben gebeld. Hij vertelde toen dat hij was neergeschoten.

De man werd in het verleden al veroordeeld wegens huiselijk geweld. Ook werd hij oneervol uit het leger ontslagen. Volgens Amerikaanse wetgeving zou hij in dat geval normaal geen vuurwapens mogen aankopen. 

Een FBI-functionaris stelde  vandaag dat de schietpartij in de kerk momenteel niet wordt onderzocht als een terreurdaad.

Tien van de twintig gewonden bevinden zich nog steeds in kritieke toestand.

EPA
AFP22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  Rob Roberto, het motief bepaald of het terrorisme is! Aanslagen met politieke en religieuze motief om onstabiliteit te veroorzaken is terrorisme! Zijn aanslag was wel in een kerk maar niet omdat hij tegen katholieken was, voor het zelfde geld deed hij die daad in een dancing!

 • Safae Elaou

  @johanes smikk Terrorisme heeft niks met godsdienst te maken terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld, of ernstige dreiging daarmee, met een politiek doel. In de meeste opvattingen over wat terrorisme is, moet het om illegaal geweld gaan, doorgaans gekoppeld aan burgers als slachtoffers. Heb je dat nu zelf goed begrepen!

 • Pete Schoonhuys

  Rob Roberto, neen dat is niet zo. De schietpartij in Vegas is ook niet omdat die man geen Countrymuziek kon uitstaan. Er is geen enkele religieuze aanwijzing.

 • Johannes Smikkelson

  Een terrorist is iemand die het vanwege godsdienst, politiek of ideologie doet. Een schutter die een mass-shooting pleegt als zijnde een "passiemoord" is dus geen terrorist. Ik zie dat de mensen die hier trachten dit als terrorisme te zien de Nederlandse taal nog niet volledig machtig zijn. Ra ra ra als je naar de namen kijkt.

 • Ina Elmas

  Wauw, boos op zijn schoonmoeder???... En nu de waarheid aub! Xat zijn ze nu weer azn het toedekken, zoals enkele maanden geleden toen die andere (blanke) schutter (ja, terroist) zoveel slachtoffers heeft gemaakt... Waarom zijn de blanke Amerikanen zo kwaad en waarom deze agressie, vraag ik mij af. Jullie niet?