Schutter Houston legt bekentenissen af, familie "in shock"

AFP
De dader van de schietpartij in de Santa Fe High School, in de Amerikaanse staat Texas, heeft bekentenissen afgelegd. Over het motief van de schutter bestaat nog geen duidelijkheid. Intussen heeft de familie van de verdachte een mededeling uitgestuurd waarin ze zegt dat ze "even gechoqueerd en verward is als iedereen door de gebeurtenissen."

De 17-jarige Dimitri Pagourtzis opende vrijdag het vuur in de Sante Fe High School. Daarbij vielen tien doden en dertien gewonden. Voorlopig is het gissen naar het motief van de schutter. Ook de familie van de schutter begrijpt er niets van. "We zijn bedroefd en ontzet door de gebeurtenissen in de Santa Fe High School. We bieden onze oprechte gebeden en condoleances aan bij alle slachtoffers", zo staat te lezen in een verklaring van de familie. 

De familie bevestigt ook de getuigenissen van klasgenoten die Pagourtzis hebben omschreven als "slim, stil en lief". "We tasten grotendeels in het duister over wat er is gebeurd, maar wat we te weten komen via mediaberichten komt niet overeen met de jongen die wij liefhebben."

Intussen is ook bevestigd dat Pagourtzis bij een veroordeling niet de doodstraf riskeert. Omdat hij minderjarig is, riskeert hij wel een levenslange celstraf (met de mogelijkheid op vrijlating na 40 jaar), maar dus niet de doodstraf.

AFP
Photo News31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel Philippe

  Inderdaad, omzeggens in al de videospelen moet men zo veel mogelijk doden. En als ge dan niet slimmer ben en gemakkelijk aan een wapen kan geraken.

 • Tommy catteeuw

  En weer zijn films en games de schuldigen.Er zijn meer gekken gecreëerd door boeken volgen mij.

 • cedric van nyevelt

  volledig juist Eric Van Dyck

 • Bernaerts Diane

  Die vader is minstens medeschuldig omdat hij zijn wapens liet rondslingeren. Hopelijk zijn deze man en de families van de slachtoffers nu ineens van hun wapengekte genezen!

 • Eric Van Dyck

  Velen zullen dit ontkennen en belachelijk vinden ... maar de gameindustrie met hun vredelievende games, de muziek die hoogst brutaal is en dan de filmindustrie die elke dag een portie abnormaal geweld erin lepelen ... Sommigen zien hier hun grote voorbeelden in ...