Schutter Elliot:"Huisgenoten zal ik met plezier doodsteken"

Elliot Rodger bracht vrijdagavond zes mensen om het leven.
REUTERS Elliot Rodger bracht vrijdagavond zes mensen om het leven.
"Mijn huisgenoten zijn de grootste nerds die ik ooit heb gezien en ze waren allebei heel lelijk met irritante stemmen. Als ze nog plezierig waren om mee te leven, zou ik spijt voelen om ze te doden, maar dankzij hun gedrag, voel ik geen enkele spijt als ik denk aan wat er komen gaat. Sterker nog, ik zal ze met plezier doodsteken terwijl ze slapen."

Dat schrijft Elliot Rodger, de 22-jarige schutter die vrijdagavond in Santa Barbara zes mensen vermoordde, in zijn 141 pagina's tellende document. Op zijn slachtpartij is geschokt gereageerd. En terwijl mensen rouwen om de slachtoffers op de plekken waar hij hen achtereenvolgens om het leven bracht, komen steeds meer details uit zijn manifest 'My Twisted World, The Story of Elliot Rodger' naar buiten.

"Mooie mensen eerst martelen"
Naast zijn frustratie over zijn lengte, de scheiding van zijn ouders en zijn haat voor vrouwen, vertelt hij ook uitvoerig over zijn huisgenoten, de eerste keer dat hij met een wapen schoot en hoe hij dacht dat het winnen van de loterij zijn leven zou veranderen.

Zoals aangekondigd in zijn manifest, stak Elliot vrijdag eerst drie huisgenoten dood met een mes. "Daarna zal ik mensen naar mijn appartement lokken, neerslaan met een hammer en hun kelen doorsnijden," schreef hij op. "Ik zal de mooie mensen martelen voordat ik ze zal doden, ik ga ervan uit dat degenen die er het best uitzien ook de beste sekslevens hadden."

"Al het plezier dat zij hadden in het leven, zal ik afstraffen door hen pijn en lijden te brengen. Ik heb een leven vol pijn geleefd en het is tijd dat ik die pijn ook toebreng aan mensen die het juist verdienen."

De politie maakte vandaag bekend dat huisgenoten Cheng Yuan Hong (20), George Chen (19) en bezoeker Weihan Wang (20) door meerdere steekwonden om het leven kwamen.

Nooit gekuste maagd
CNN brengt vandaag vijf onthullingen uit "de gestoorde wereld" van een "nooit gekuste maagd". Naast zijn afkeur voor zijn huisgenoten, ontwikkelde hij "een bitter vorm van nijd" jegens Hollywood. Hij groeide er op als zoon van een Hollywood-filmmaker en leeft een rijk leven. Maar toch was het blijkbaar niet genoeg en voelde hij dat hij nooit echt deel uitmaakte van die wereld.

Als hij ziet hoe rijke families genieten van hun leven, baalt hij ervan dat zijn "verdomde moeder" niet trouwde "met rijkdom maar in plaats daarvan egoïstisch was". "Ik haat en benijd al die kinderen die in rijkdom worden geboren, terwijl ik moeite moet doen om een manier te vinden om zelf rijk te worden."

Advies over vrouwen
Elliot kreeg advies over vrouwen van Dale Launer, schrijver en regisseur van meerdere films over relaties. "Hij wilde me helpen met mijn problemen omdat hij een zogenoemde expert op het gebied van vrouwen is. In werkelijkheid is er niets dat mannen als Dale kunnen doen om mij te helpen vrouwen aan te trekken en mijn maagdelijkheid te verliezen. Hij kan er niet voor zorgen dat meisjes me ineens leuk vinden."

Loterij winnen
De jongeman raakte ervan overtuigd dat hij voorbestemd was om de Megamillions loterij te winnen en fantaseerde hoe hij als rijke man seks met vrouwen zou hebben. "Ik heb altijd geweten dat ik voorbestemd was voor grote dingen. Dit moet het zijn. Ik ben voorbestemd om de winnaar te worden van de grootste loterij jackpot ooit."

"Wie anders verdient het meer dan ik? Ik stelde me alle geweldige seks voor die ik met een mooi model vriendinnetje zou hebben wanneer ik een rijk man ben." Naarmate de tijd voorbij ging en hij telkens niet won, laat hij weten niks meer hebben om voor te leven.

"Zonder het vooruitzicht rijk te worden op jonge leeftijd, had ik niks om voor te leven nu. Ik zou voor altijd een buiten de groep vallende  maagd blijven."

Oefenen met schieten
Elliot beschrijft ook uitgebreid hoe het voelde om voor de eerste keer te schieten. "Terwijl ik mijn eerste kogels afvuurde, voelde ik me misselijk worden. Mijn hele leven ging aan me voorbij en ik keek naar het geweer en vroeg mezelf af: "Wat doe ik hier?" Daar stond ik, te oefenen met schieten met echte geweren, omdat ik van plan was een slachting uit te voeren."

Dit jaar nog kocht hij zijn derde geweer. "Ik moest een derde handgeweer kopen voor het geval een van de andere niet werkt. Ik had twee op hetzelfde moment werkende handgeweren nodig, want dat was hoe ik mijn zelfmoord plande: met twee simultane schoten in het hoofd. Ik had ook ammunitie, messen en koffers nodig voor mijn materiaal."

Slachtpartij
Na het neersteken van zijn huisgenoten en hun vriend, schoot hij twee studentes neer bij de campus van de University of California, terwijl een derde persoon door meerdere kogels getroffen werd. De verdachte stapte vervolgens een delicatessenzaak binnen waar hij een student neerschoot.

Elliot pleegde daarna zelfmoord. Hij werd met een hoofdwond gevonden in een autowrak. Naast het overlijden van de zes slachtoffers en de schutter raakten dertien mensen gewond. Acht van hen werden door meerdere kogels geraakt, vier werden door de verdachte aangereden en een persoon liep lichte verwondingen op.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

EPA
EPA
EPA
AP
REUTERS
EPA
EPA
EPA
GETTY
AFP