Schutter dringt tuin binnen in Fresno en schiet tien mensen neer: vier doden

EPA
In Fresno, in de Amerikaanse staat Californië, zijn tien mensen neergeschoten, van wie er zeker vier zijn omgekomen. Dat melden Amerikaanse media, op basis van de politie van Fresno.

De overlevenden van de schietpartij zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Sommigen vertoeven in een kritieke toestand, anderen zijn kritiek maar stabiel.

In de stad, ten zuidoosten van San Francisco, waren gisteren omstreeks 18.00 uur plaatselijke tijd een familie en vrienden, in totaal zowat 35 mensen, in de tuin aan het kijken naar een footballmatch. De schutter drong binnen in de tuin en opende het vuur. De schietpartij vond plaats op 2,5 km van Fresno Yosemite International Airport.

Mensen reageren verslagen na de schietpartij.
EPA Mensen reageren verslagen na de schietpartij.

Drie mannen waren al dood bij aankomst van de hulpdiensten, een vierde overleed in het ziekenhuis. De andere gewonden zouden het incident overleven en herstellen in het ziekenhuis. Alle neergeschoten mensen zijn tussen 25 en 30 jaar oud.

Nog volgens Amerikaanse media is er nog niemand opgepakt. Mogelijk waren er meerdere daders, hij of zij wist(en) te ontkomen. De politie probeert de verdachte(n) te vinden dankzij bewakingscamera’s en navraag bij de buren. Waarmee is gevuurd is nog onduidelijk, net als het motief. Een politiefunctionaris zegt “geen aanwijzingen” te hebben dat het geweld bendegerelateerd was.

Een omwonende stelt dat het gaat om de tweede schietpartij in twee weken in het gebied. “Ik voel me onveilig als ik buiten ben na zonsondergang”, zegt de man tegen de lokale krant Fresno Bee.

EPA
EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.