Schrijnwerker maakt kruisje voor elk slachtoffer aan iconisch Las Vegas-bord

GoFundMe/Twitter
"Ik ben een schrijnwerker en ik doe wat ik kan ter ere van de slachtoffers van Las Vegas." Dat zegt Greg Zanis uit de Amerikaanse staat Illinois. De man was naar eigen zeggen zo aangedaan door de dodelijke schietpartij van maandag, dat hij iets wilde doen om de slachtoffers te gedenken.

Hij maakte evenveel kruisen als er dodelijk slachtoffers waren en hing er telkens een hart en een foto aan vast. Ze zijn sinds gisteren stille getuigen van het drama dat zich afspeelde, toen een schutter het vuur opende op de bezoekers van het Route 91 Harvest Festival. Daarbij vielen 60 doden en meer dan 500 gewonden. De kruisjes staan aan de toegang van de Strip, aan het iconische welkomstbord.

"Ik heb het gevoel dat Las Vegas een van de donkerste periodes in haar geschiedenis meemaakt", reageert hij. "Ik probeer een beetje licht en hoop te brengen met mijn kruisjes. Om te laten zien dat deze slachtoffers niet alleen waren toen deze tragedie gebeurde."

Zijn zoon Chris zamelde intussen al bijna 3.000 euro in om zijn vader te steunen. De man vertrok zo snel mogelijk naar Vegas om zijn kruisjes af te leveren en kreeg niet alleen zijn benzine maar ook een kamer aangeboden. Hij was meer dan een dag onderweg.

Orlando
Het is niet de eerste keer dat Greg Zanis een dergelijke actie organiseert. Hij deed net hetzelfde vorig jaar na de schietpartij in de nachtclub Pulse in Orlando. Daarbij vielen 49 doden en 53 gewonden.

KSNV News 3, Las Vegas

It's a sight you will never forget. Crosses placed with the names and photos of the Las Vegas shooting victims. Head to the "Welcome" sign to check it out. #VegasSTRONG To see more photos, click...

Barry White on Twitter

58 white crosses set up behind the "Welcome to Las Vegas" sign on the Strip to memorialize those who died in Sunday night's #LVShooting.