Schrijnende beelden in crèche: peuters met luiers vastgebonden aan armen en benen

Rv
In Rusland is een schrijnend geval van kindermishandeling aan het licht gekomen. Peuters lagen met twee in een wieg, vastgebonden aan armen, benen en soms zelfs de nek. Een nieuwe werkneemster maakte naar eigen zeggen beelden om het schandaal aan het licht te brengen. Of is zij net diegene die alles in scène gezet heeft om de crèche in Astrakhan in opspraak te brengen? Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen.

De foto's en het filmpje laten aan duidelijkheid alvast niets te wensen over. De kinderen konden geen vin meer verroeren omdat uitwasbare luiers hun armen of benen strak bij elkaar hielden. Als rolmopsen in een dwangbuis, lijkt het wel.

'Klokkenluidster' Natalia Dyachenko geeft ook commentaar bij wat ze in beeld brengt. "Deze twee kinderen zijn vastgebonden, dat zal zo blijven tot 15.30 uur", klinkt het. "Het jongetje dat nu rechtstaat, had een knoop rond zijn nek. Hij zou dus makkelijk kunnen stikken hebben. De zogezegde verzorgsters kijken niet naar hen om, zij zijn zich nu ergens aan het amuseren. Ik heb er geen woorden voor, je moet het zien om het te geloven."

'Klokkenluidster' Natalia Dyachenko.
Rv 'Klokkenluidster' Natalia Dyachenko.

Olesya Urzhumova is een van de moeders die haar kind naar die crèche bracht. "Al in de eerste week merkte ik een verandering in haar gedrag. Als we nog maar in de buurt van dat kinderdagverblijf kwamen, begon ze te huilen."

Via een vriend kreeg de vrouw te horen dat er een foto van haar dochter gemaakt was. Vastgebonden, welteverstaan... "Ik ben meteen naar de crèche gereden. Hun advocaat stond er al, maar hij zei niets. Ik heb dan maar de bazin gebeld om te vragen waarom mijn dochter aan haar benen vastgebonden was. Ik kreeg geen duidelijk antwoord."

Olesya Urzhumova met haar dochter.
Rv Olesya Urzhumova met haar dochter.

De advocaat kwam nadien met een heel andere versie op de proppen. "De kinderen worden hier niet strak ingewikkeld en er zijn bedjes genoeg voor iedereen. Het is Natalia die alles in scène gezet heeft om een schandaal uit te lokken. We hebben haar ontslagen en zullen nu bekijken hoe we onze reputatie weer kunnen herstellen. Dit is niet de eerste keer dat we aangevallen worden, maar zo erg is het nog nooit geweest." Nader onderzoek moet nu duidelijk maken welke versie de juiste is. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Omer Yalin

  Rusland verschiet niet echt! Ik nam mijn ouderschapsverlof en 1j loopbaanonderbreking omdat zo n klein kind dat nodig heeft wij zijn met twee en kunnen dat wel aan maar voor somnige isxdat moeilijk toch als ik begon met werken waren mijn kinderen ongeveer 1.5 dus verston ik echt wel of er iets fout was bij de chres gelukkig altijd content geweest. Spijtig met dit systeem dat alleen staande moeders of vaders dit niet kunnen halen

 • Emma Kamenistyy

  Met dank aan het kapitalisme. Ik ben 39, mijn ouders hadden 4 kinderen, pa was alleenverdienende arbeider én ze kochten zelf hun eigen huis. Ondenkbaar tegenwoordig, nu moét de vrouw ook gaan werken om alles financieel te bolwerken, of een koppel nu kinderen en/of een eigen huis of niet. En eens je in circulatie bent, moet je niet te lang thuis zitten of er staan er 99 anderen klaar om je job in te nemen. Dus worden babies massaal door wildvreemden 'grootgebracht'.. Vooruitgang zeker??

 • Gina Zutterman Herssens

  Schandalig och arme die kindjes,scène?? Grote twijfels daaromtrent triest als je dat moet meemaken echt schokkend zelfs

 • Leo Duym

  Toch goed onderzoeken of dit alles niet in scène gezet is. Het weinige dat ik kan zien, lijkt me te proper; het rijmt niet met een crèche die haar kinderen ernstig verwaarloost.

 • emiel wouters

  Laat anderen eens voor je kind zorgen. Het zou toch oh zo veel beter zijn dat de ouders hier zelf voor konden zorgen. Het is toch zo gemakkelijk om hierover een wet te maken. Alleen, JE MOET WILLEN. Maar zo'n wet kost iets, en dan zijn de winsten van de politici kleiner. DAT IS HET PROBLEEM.