Schotse vestigt wereldrecord met fietstocht rond de wereld in 125 dagen

Jenny Graham is de eerste vrouw die in 125 dagen alleen de wereld rondfietste.
RV Jenny Graham is de eerste vrouw die in 125 dagen alleen de wereld rondfietste.
Na 125 dagen is de 38-jarige Schotse Jenny Graham vanavond opnieuw in Berlijn aangekomen na een fietstocht rond de wereld. Volgens de Britse ambassade heeft ze daarmee een wereldrecord te pakken.

Graham is de eerste vrouw die in deze tijd alleen de wereld rondfietste. Het vorige record stond op 144 dagen. De Schotse krijgt daarmee een plaats in het Guinness Book of Records.

"Het is een fantastisch gevoel, hier heb ik anderhalf jaar naartoe geleefd. Het laat zien dat wij, vrouwen, veel meer kunnen dan we denken", aldus Graham. Familie, onder wie haar 20-jarige zoon, en vrienden stonden haar op het Pariser Platz op te wachten met champagne en confetti.

Ook de Britse ambassadeur Sir Sebastian Wood wachtte zijn landgenote op aan de Brandenburger Tor, wat op 16 juni het startpunt was voor haar tocht. "Ze belichaamt sportiviteit en doorzettingsvermogen. Het feit dat ze voor Berlijn koos als begin- en eindpunt, bewijst dat Britten, en vooral jongeren, enthousiast zijn over deze stad.”

Graham komt uit Inverness in Schotland. Ze fietste tijdens haar tocht zo'n 29.000 kilometer door 16 landen en 4 continenten. Daarbij worden de vluchten niet meegerekend.

Bekijk hieronder beelden van andere wereldrecords:
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc van buggenhout

  Mevrouw, verklaar u nader, 29000 kms kunnen wel maar niet op 125 dagen tijd. Als goed getrainde amateur kan u misschien wel op 1 dag 300 kms doen, maar toch niet dag in dag uit 4 maanden aan een stuk.

 • Louwrens Decreton

  Ik heb hier sterkte twijfels over,29000/125=232 gemiddeld per dag,rekend aan een gemiddelde van 25/h = 9,5 uur per dag rijden zonder pech,weersomstandigheden enz. Anders chaupeau.

 • Samoe Elle

  Lieve Marco, de wereld rond is 40.000 km

 • Jan Vannuffelen

  Ik kan dat op 1 minuut.... aan de noordpool . Rond de evenaar is het 42000 km

 • Marco Latent

  29000km op 125 dagen. Dat is 232km per dag. Maar de vluchten niet meegerekend. Als je weet hoeveel tijd je daardoor verliest moet ze bijna 300km of meer per dag gefietst hebben. Volgens mij zal ze enkel op het vliegtuig geslapen hebben want anders haal je dit niet denk ik.