Schotland is eerste land dat LGBT-lessen op school verplicht

EPA
Scholen in Schotland moeten verplicht lesgeven over LGBT+ personen (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenderpersonen en anderen). The Guardian schrijft dat Schotland daarmee het eerste land is waar deze lessen worden ingevoerd.

De Schotse ministers namen alle aanbevelingen over van een werkgroep die geleid werd door een belangengroepering voor de LGBT-gemeenschap. Op openbare scholen moet voortaan les worden gegeven over onder meer de geschiedenis van LGBT-bewegingen, gelijkheid en het ontdekken van identiteit. Daarnaast moeten leraren homofobie en transfobie tegengaan.

Vicepremier John Swinney vindt het van vitaal belang “dat het curriculum even divers is als de jonge mensen die op onze scholen leren”. Ook Jordan Daly van de belangenvereniging is verheugd. “Dit is een monumentale overwinning voor onze campagne en een historisch moment”, klinkt het.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Het gaat om informatie. Dat is nooit verloren. Een school dient daarvoor.

 • Ramon Simon

  Aanklagen. Taak van een school is om kritische burgers op te voeden die zelf vrij hun mening kunnen vormen. Waarden van gelijkheid en respect zijn belangrijk. Zoals dat alle mensen ongeacht hun keuzes gelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat je met die keuzes akkoord moet gaan. Als 90% hetero is dan is hetero zijn de norm, en iemand mag het recht hebben om homoseksualiteit maar niets te vinden.

 • Eida Lam

  Ik zou mijn kind ONMIDDELIJK weghalen. Mijn kind hoeft die propaganda niet aan te horen en ik hoef dat al zeker niet goed te keuren.

 • DIRK VAN DESSEL

  Schandalig dat een modeverschijnsel zoals die "gender-ideologie" door de strotten van kinderen wordt gedwangvoederd zonder de expliciete instemming vanwege de ouders. Heropvoeding ter zake door de ouders lijkt dan ook onontbeerlijk na dergelijke laag bij de grondse hersenspoeling.

 • Gerard Braeckmans

  Ze dragen er dan ook een rok. Misschien om het verschil duidelijk te maken wat er onder zit.