Schoten afgevuurd bij Trumps buitenverblijf in Florida

Een checkpoint in Palm Beach in de buurt van Trumps buitenverblijf.
AP Een checkpoint in Palm Beach in de buurt van Trumps buitenverblijf.
Politieagenten en mensen van de veiligheidsdienst hebben het vuur geopend op inzittenden van een auto die in West Palm Beach (Florida) controleposten negeerden voor het landgoed Mar-a-Lago van president Trump. Twee mannen werden opgepakt. 

Het buitenverblijf dat uit de jaren twintig stamt, staat op een smalle strook land aan de kust van Florida. Op luchtbeelden is te zien dat de politie in groten getale aanwezig is. Plaatselijke media meldden dat een zwarte auto eerst twee checkpoints negeerde en daarop naar de hoofdingang van Mar-a-Lago reed. De auto kwam onder vuur te liggen en reed hard weg. De wagen is vervolgens gelokaliseerd en de politie heeft twee arrestaties verricht, meldden plaatselijke media. Twee personen werden opgepakt. Het motief van de twee mannen is nog niet duidelijk.

Het Mar-a-Lago resort van Trump in West Palm Beach, Florida
AP Het Mar-a-Lago resort van Trump in West Palm Beach, Florida

Trump is vaak in het kolossale landhuis Mar-a-Lago in West Palm Beach, maar was er niet tijdens het incident. Normaal gezien zou hij vanavond samen met zijn echtgenote op Palm Beach International Airport aankomen voor een weekendbezoek aan het buitenverblijf. Het is vooralsnog onduidelijk of die plannen zullen doorgaan.

AFP
Een checkpoint nabij Mar-a-Lago
Photo News Een checkpoint nabij Mar-a-Lago5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jo Hoste

  Ik vind hem ook niet het grote licht maar als je nu eens even nadenkt op welke manier deze persoon is behandeld en beschuldigd in de media, zou mij verbazen dat die nog veilig door het leven kan!!??

 • Gino De Neef

  Dat heb je wanneer democraten lijk Maxine Waters oproepen tot geweld tegen de president en conservatieven.

 • Ronny Thijssen

  Frieda, dit is de beste VS-president ever. Zie maar wat onze politiekers met Europa doen. Verdeel erger dan in de VS.

 • Philippe Deckers

  Trump is een schitterende president en de economie in de VS doet het uitstekend.

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Op zijn buitenverblijf brengt hij meer tijd door dan in het White House. En hij houd zich blijkbaar vooral bezig met de mensen te beliegen, de schulden van de VS tot astronomische hoogtes te drijven, ruzie te stichten en zich inmengen in zaken van vreemde landen. De lijst is nog veel langer en de Amerikanen hebben hun les nog niet geleerd.