Schot gelost aan huis van Turkse banneling Gülen in Pennsylvania

Fethullah Gülen.
REUTERS Fethullah Gülen.
Aan het huis van de Turkse banneling Fethullah Gülen in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft een bewaker een schot gelost nadat een gewapende man het huis probeerde binnen te dringen. De verdachte vluchtte daarop weg. Dat zegt een woordvoerder van de islamitische geestelijke. 

Er is een politieactie aan de gang aan de woning van Gülen. De politie zoekt de verdachte. 

Reporters van plaatselijke radiozenders toonden op Twitter beelden van meerdere politievoertuigen. Een journaliste van zender BRC News13 twitterde dat de politie buren van Gülen hebben opgeroepen binnen te blijven.

Zonder rechtstreeks te beschuldigen, wijst de organisatie Alliance for Shared Values (ASV) - die waakt over de activiteiten van Gülen - erop dat de regering van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan onlangs "operaties in het buitenland" heeft aangekondigd tegen de aanhang van Gülen. 

Gülen verblijft al sinds 1999 in ballingschap in de VS. Turkije verdenkt hem ervan achter de mislukte staatsgreep van 2016 te zitten en vraagt daarom om zijn uitlevering. Tot nu toe tevergeefs.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jos beverke

    Erdogan heeft overal zijn mannekes zitten.Niet moeilijk dus!

  • erik renders

    hopelijk leeft die man nog lang en gelukkig, erdogan zijn dagen zullen vroeg of laat wel geteld zijn, dictators zijn niet voor eeuwig.