Schoonzoon van Trump met vredesplan naar Midden-Oosten

President Trumps adviseur voor het Midden-Oosten, zijn schoonzoon Jared Kushner, reist deze week naar de regio voor overleg over zijn vredesplan. Hij zal eerst de Marokkaanse hoofdstad Rabat aandoen, waarna hij naar Jordanië en Israël reist, heeft het Witte Huis laten weten.

Kushner wordt vergezeld door Jason Greenblatt, die is belast met internationale onderhandelingen, en Brian Hook, de Amerikaanse gezant voor Iran. Hij reisde in augustus 2017 ook al naar het Midden-Oosten in een poging om een overeenkomst te bewerkstelligen tussen de Israëli's en de Palestijnen.

Kushner heeft sinds twee jaar de leiding over het “ultieme akkoord” tussen de Israëli’s en de Palestijnen. Hij zal na zijn bezoek aan het Midden-Oosten naar Zwitserland reizen en vervolgens naar Londen. Daar zal hij het staatsbezoek van Donald Trump bijwonen. Op 25 en 26 juni zullen de Verenigde Staten in Bahrein de economische aspecten van het vredesplan onthullen, waarvan de politieke inhoud nog niet bekend is.

Palestijnen werken niet mee

De Palestijnse Autoriteit heeft gemeld dat ze niet zal meewerken aan het plan. Sinds Trump in december 2017 Jeruzalem heeft erkend als hoofdstad van Israël, en daarmee een decennia oude internationale consensus heeft doorbroken, boycotten de Palestijnen de Amerikaanse regering.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Van Lerbeirghe

    Wapens gaan verkopen. Bij de Trumps draait alles om op korte tijd zo rijk mogelijk te worden. Eén tweet en de rijke meute verkoopt aandelen. En koopt ze goedkoop terug na een nieuwe tweet. En de arme meute volgt. Zelfde als VB. Extreem rechts migratiebeleid, extreem links economisch plan. Inderdaad geniaal.

  • ivan de ridder

    Welk vredesplan? Qua diplomatie en samenstellen van een competent team een nul. Herinner me dat hij het in zijn broek deed bij Saban.

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Konden ze geen betere vinden? Arm America !