School voert boete in van 1 euro per minuut dat ouders kind te laat ophalen en dat valt niet in goede aarde

Google Maps, rv
Een Britse school heeft het verkorven bij heel wat ouders voor een nieuwe regel die ze deze week invoerde. Per minuut dat ze hun kind te laat ophalen zullen ouders voortaan 1 pond (1,11 euro) boete moeten betalen. Volgens de school moet de maatregel de leerkrachten beschermen tegen misbruik.

De school waar het om gaat is de Oasis Academy Limeside in Oldham, bij Manchester. Maandag kregen de ouders van de leerlingen een brief waarin alles stond uitgelegd.

"Onze opvang moet over de middag dicht zodat het personeel kan lunchen en de klassen voorbereiden voor de lessen in de namiddag", staat er te lezen. "Als er kinderen te laat worden opgehaald, is daar minder tijd voor. Daarom zullen ouders een pond moeten betalen per minuut dat ze over tijd gaan. Als het probleem blijft aanhouden, kan het kind zijn plaats in de opvang zelfs verliezen."

De directie van de school zegt dat ze zo wil beklemtonen hoe belangrijk ze punctualiteit vindt. "We organiseren twee keer opvang over de middag", aldus directrice Helen Arya. "De ene sessie eindigt om 11.45 uur, de tweede begint om 12.15 uur. Er is dan niet veel tijd, dus elke minuut dat ouders te laat komen, moeten onze leerkrachten inboeten. We nemen dit zeer ernstig."

Protest
Intussen kwam er al een golf van protest van ouders die niet akkoord gaan. "Walgelijk", klinkt het onder meer. "We wonen hier in een achtergestelde buurt met veel eenoudergezinnen waarin moeders hard moeten werken om rond te komen. Er moet toch een andere manier zijn om dit af te dwingen."
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lizzy Dubois

  Maw geen één kind blijft hele middag op school? Hpe kan een werkende ouder dat gedaan krijgen. Ik vind het vaag artikel. Ofwel heel fout vd school ofwel ontbreekt hier nog info.

 • Van Eersel Guy

  Optijd komen en je hoeft 0 euro te betalen! Voila

 • karel van zand

  Als ik moet werken tot 12 en ze willen dat ik langer blijf dan moeten ze me ook betalen.... logisch toch

 • chris Tophe

  Jammer genoeg dikwijls de enige maatregel opdat ze de regels zouden respecteren, hoe vaak gebeurt het niet dat beide werkloze ouders erin slagen om toch nog hun kind in de opvang te steken en dan nog te laat komen halen ? En dat is niet omdat ze aan het solliciteren zijn, geloof me.

 • Mark Daenen

  Dit is niet echt correct. Je hebt een verschil tussen mensen die dit met opzet doen en mensen die omwille van overmacht dit HERHAALDELIJK doen wat iets heel anders is. Die maatregel van opvang verliezen lijkt me wel correct.