Scholiere (17) wordt aangevallen door dronken asielzoeker en vervolgens overreden door bus

Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld
Een 17-jarig meisje raakte zwaargewond in Minden in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen nadat ze werd lastiggevallen door twee dronken mannen. In een poging om aan haar belagers te ontsnappen, sprong ze op een traag rijdende bus. Maar een dronken Afghaanse vluchteling trok aan de haren van het meisje en sleepte haar van de bus af, waarna ze viel en door het voertuig werd overreden.

Volgens een verklaring van de politie werd de scholiere herhaaldelijk lastiggevallen door de 22-jarige Afghaanse vluchteling en een kompaan (21) terwijl ze zaterdagavond samen met een vriendin op de bus stond te wachten bij een busstation in Minden, bij Hannover.

De twee meisjes probeerden te ontsnappen aan hun belagers en renden naar een bus die net was vertrokken. De chauffeur merkte op dat de tieners in moeilijkheden verkeerden, opende de deuren van de bus en liet hen op het voertuig - maar ook een van de mannen sprong aan boord. De Afghaan sleepte het meisje uit het rijdende voertuig.

De scholiere viel en belandde onder de bus die vervolgens over haar beide benen reed. De twee mannen sloegen op de vlucht. Terwijl enkele getuigen zich om het zwaargewonde slachtoffer bekommerden, ging de buschauffeur achter de mannen aan. Toen hij een foto van hen probeerde te maken als bewijsmateriaal, kreeg hij klappen van de 21-jarige kompaan.

Het zwaargewonde meisje werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis. Daar herstelt ze nog steeds van haar verwondingen. De daders konden later opgepakt worden. Beiden waren dronken. 

De 22-jarige vluchteling zit in de gevangenis en wordt beschuldigd van slagen en verwondingen. Hij moet in de cel blijven tot aan zijn proces. Zijn vriend mocht zondag al de cel verlaten zonder aanklacht nadat hij weer nuchter was.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Anne Callebaut

    Zijn er nog kerkers,ja,gooi ze erin en laat ze nooit meer het daglicht zien.

  • Ronny Biesen

    Visum afpakken, in elk Europees land op de zwarte lijst zetten en onmiddellijk terur naar zijn land sturen. Geen genade ermee.

  • Gerry Cle

    Ongehoord. Zulke schanddaden dienen streng bestraft te worden. Dat uitgerekend een vluchteling, zelf een kwetsbaar iemand, hier schuldig is maakt het nog verwerpelijker. Deze persoon dient zwaar gestraft en na het uitzitten daarvan het land uitgezet.