Scholier bouwt Tweede Wereldoorlog na met Lego

Een scholier uit het Engelse Liverpool heeft scènes uit de Tweede Wereldoorlog nagebouwd met legoblokjes. Met de Holocaust en Hitler wilde de jongen zijn huiswerkopdracht voor een geschiedenisproject op school eens anders aanpakken.

Hij had een simpele poster of powerpointpresentatie kunnen maken, maar de 16-jarige scholier gooide het over een andere boeg. De jongen zette zijn passie voor Lego in voor het vak geschiedenis. "Mijn leraar geschiedenis gaf de klas de opdracht om iets te maken dat mensen herinnert aan de Holocaust. Ik besloot een tijdlijn van de gebeurtenissen te maken, zodat ik de data beter kan onthouden", zo vertelt hij aan de Britse krant Daily Mail.  

Het werkstuk verbeeldt verschillende belangrijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, zoals de opkomst en de ondergang van Hitler en de nazi's.

Hakenkruis
De tijdlijn begint in januari 1933 als Adolf Hitler wordt benoemd als kanselier van Duitsland. Hij staat voor een menigte van legopoppetjes met een hakenkruis achter hem, gemaakt van rode en witte legostenen.  

Daarop volgt onder meer de opening van concentratiekamp Auschwitz. De tijdlijn eindigt met een legopoppetje van Hitler liggend op een hakenkruis, zijn zelfmoord.

De scholier heeft zes uur aan het project gewerkt. Zijn leraar was onder de indruk van zijn bouwwerk, evenals meer dan 100.000 mensen die zijn project online toejuichen.

Meer foto's vind je via onderstaande link

Liverpool student creates Lego timeline of the Holocaust for school projectReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels