Scholen gesloten en tientallen vluchten geannuleerd in Taiwan voor naderende tyfoon Maria

REUTERS
De tyfoon Maria nadert Taiwan en brengt mogelijk harde windstoten en hevige stortregens met zich mee. Op het eiland in de Oost-Chinese Zee zijn al tientallen vluchten geannuleerd en de scholen blijven er gesloten. De melden de meteorologische diensten van Taiwan.

De tyfoon bevindt zich op zo'n 500 kilometer van de kuststad Yilan, in het noordoosten van Taiwan. De windsnelheden lopen op tot 190 km/u.

De weerdiensten verwachten dat Maria de grootste impact heeft van vanavond tot morgenochtend. In sommige regio's kan het erg hard regenen en kan er tot 500 millimeter water vallen. De autoriteiten hebben al maatregelen genomen om overstromingen en aardverschuivingen tegen te gaan.

Tientallen vluchten zijn al geannuleerd.
EPA Tientallen vluchten zijn al geannuleerd.

In vijf steden zijn vandaag alle scholen en kantoren gesloten. De luchtvaartmaatschappij UNI Air heeft al 70 vluchten geschrapt. Verder zijn ook vluchten naar Hongkong en Taipei geannuleerd.

Taiwan wordt tijdens de zomer vaak getroffen door tyfoons. Vorig jaar raakten een honderdtal mensen gewond toen tyfoon Nesat over het eiland raasde.

De boten varen niet uit. Het is bang afwachten.
REUTERS De boten varen niet uit. Het is bang afwachten.
Groenten zijn al uitverkocht in de supermarkt.
REUTERS Groenten zijn al uitverkocht in de supermarkt.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.