Schokkende video: Italiaans viaduct stort in

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
In het noorden van Italië is gisteren een viaduct ingestort. Het aantal slachtoffers is nog onduidelijk, maar er is sprake van zeker één dode en vier gewonden, onder wie drie kinderen. Het viaduct stortte in toen een vrachtwagen passeerde, maakte wegbeheerder Anas bekend. De brug liep over een weg tussen Milaan en Lecco, nabij het Comomeer. Minstens één wagen is onder het puin bedolven.

Op foto's is te zien hoe de vrachtwagen op zijn kant ligt op een andere wagen op de snelweg. Een andere personenwagen hangt met de voorwielen over de afgrond. In de krant La Stampa wordt de bestuurder van die wagen aan het woord gelaten: "Ik zag de vrachtwagen voor mij met de weg verdwijnen."

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Een arbeider had enkele uren voor de instorting gemeld dat pleisterwerk naar beneden was gekomen.

In een mededeling stelt Anas dat het bij de vrachtwagen ging om uitzonderlijk vervoer, van "aanzienlijke omvang en gewicht toegestaan door de provincie Lecco". Het is nog niet duidelijk hoe zwaar het voertuig precies was.

Het openbaar ministerie heeft een onderzoek geopend, aldus het persagentschap Ansa.