Schokkende beelden van peuter die overleden moeder probeert wakker te maken gaan de wereld rond

Peuter probeert overleden moeder te wekken in Indiaas station.
Screenshot NDTV Peuter probeert overleden moeder te wekken in Indiaas station.
Er zijn beelden opgedoken van een peuter die zijn overleden moeder in een station in het Indiase Bihar probeert wakker te maken. De vrouw ligt levenloos op het perron nadat ze stierf aan ondervoeding en extreme hitte op de trein. Het slachtoffer is een arbeidsmigrant en was samen met haar zoontje op de vlucht geslagen, nadat de Indiase regering bedrijven stillegde en arbeiders zonder inkomen in de steek liet.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

India heeft de voorbije maanden te kampen met een enorme migrantenstroom. Arbeiders en hun familie werden eind maart aan hun lot overgelaten, nadat de Indiase regering de economie zo goed als volledig stillegde door de coronacrisis. Duizenden arbeidsmigranten zijn nu op zoek naar een beter leven, en reizen duizenden kilometers te voet, per fiets, met de bus of met de trein. Die treinrit is de vrouw op de beelden fataal geworden. De arbeidsmigranten vluchten in erbarmelijke omstandigheden, bij temperaturen van soms meer dan 50 graden.

Lijkwade

De vrouw op de beelden stierf aan uitdroging, ondervoeding en de extreme temperaturen. Nadat ze onwel werd op de trein, werd ze op het perron gelegd. Daar liet ze uiteindelijk het leven. Op de video is te zien hoe haar zoontje de lijkwade van de vrouw trekt en zijn moeder probeert te wekken. Tevergeefs, want enkele minuten later wordt de peuter weggehaald van zijn moeder. Eerder deze maand stierf ook al een tweejarig kind in hetzelfde station. De vlucht van migranten verloopt vaak chaotisch en in slechte omstandigheden, met vaak dramatische gevolgen.

Lees ook:

Indiase veiligheidsdienst neemt duif gevangen “op verdenking van spionage”

Na coronavirus, verwoestende cycloon en ergste sprinkhanenplaag in 30 jaar: India kreunt onder hitte met temperaturen tot 50 graden
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FATIMA ZARDOUA

    Hartverscheurend gewoon!

  • Asma Abdullah

    Ik kan dit niet aan. Mijn hart breekt

  • stefan crama

    Uiteindelijk gaan in bepaalde landen niet het virus maar de maatregelen erop leiden tot meer doden. Wij in het rijke westen hoeven ons geen zorgen te maken, de staat zorgt voor ons maar in arme landen betekent geen werk gewoon verhongeren.