Schokkende beelden: leeuw valt oudere man aan terwijl bijstaanders machteloos toekijken

YouTube
Een schokkend filmpje toont hoe een oudere man wordt aangevallen door een leeuw in een Zuid-Afrikaans natuurpark. Het duurt ruim een minuut voor de man gered kan worden uit de klauwen van het dier. Volgens de politie werd de man met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het incident vond volgens verschillende media op maandag plaats in Marakele Predator Park, een privé-natuurpark in Zuid-Afrika. In het filmpje is te zien hoe een oudere man de kooi van de leeuw binnenstapt. De leeuw, die op dat moment de andere kant opwandelde, draait zich onmiddellijk om en rent op de man af. Het slachtoffer kan zich niet op tijd uit de voeten maken. 

De leeuw zet zijn tanden in zijn schouder en sleurt hem terug het terrein op, waar hij enkele meters verder stopt. Bijstaanders die zich achter de omheining bevinden, roepen in paniek om hulp. Eén vrouw huilt, terwijl een man herhaaldelijk roept: "Iemand, haal een geweer."

Enkele seconden later volgen enkele geweerschoten, en laat de leeuw zijn prooi vallen. Pas daarna vlucht het dier, hoewel het gedurende het filmpje dicht bij het slachtoffer blijft.

De video eindigt voor de man uit de kooi kan worden gehaald. Een woordvoerder van de lokale politie liet aan News24 weten dat de man in kritieke toestand naar het ziekenhuis is vervoerd. Hij zou vooral verwondingen hebben opgelopen aan de nek en kaak.

WAARSCHUWING: ONDERSTAANDE VIDEO BEVAT BEELDEN DIE SCHOKKEND KUNNEN OVERKOMEN

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jens ryckaert

  Het blijkt dus de parkeigenaar Mike Hodge te zijn die de leeuw heeft opgevoed met de papfles. De leeuw is effectief doodgeschoten door een ranger. Weer een prachtig dier die eraan moet geloven omdat mensen niet willen begrijpen dat dit geen huiskatten zijn.

 • Robert Van Garderen

  Sorry hoor maar die man loopt de kooi in en de leeuw pakt hem en daarom moet die leeuw dood? Beetje dom wat de reden ook mag zijn. Waarom hebben die gasten geen flash bangs voor het geval dat? Je kan altijd nog schieten.

 • Dave Laureys

  Man die leeuw is snel ,da zou men toch moeten weten daar

 • MYRTHE PASS

  En waar is die onderstaande video? Het gebeurt in Zuid-Afrika en men is verbaast dat niemand iets doet. En wat met die natuurdocumentaires waarin het ene dier het andere doodt en op eet. Ik erger mij daarin dat de documentaire-makers en de cameraploeg dit laten gebeuren. Wat is het verschil? Hoe is het met leeuw afgelopen, want er werden geweerschoten afgevuurd. Was dit nodig? Waarom ging die oudere man het hok binnen?

 • Nicole Gloden

  Bert Paulussen: Dement? Daarom dat zijn metgezellen hem rustig de leeuwenkooi laten inwandelen zeker?