Schokkend: scholieren gebruiken nazislogans en verheerlijken Hitler

Er hangt deze scholieren een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd.
YouTube Er hangt deze scholieren een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd.
Een hele klas in de Landsberg School nabij het Duitse Leipzig staat onder politieonderzoek nadat bekend raakte dat de scholieren nazisymbolen gebruikten en extreemrechtse boodschappen naar elkaar stuurden. Het schandaal kan de scholieren op een gevangenisstraf komen te staan.

De 29 scholieren, allemaal tussen 14 en 15 jaar oud, waren lid van een WhatsApp-groep waarin dagelijks nazislogans en extreemrechtse boodschappen werden verkondigd. Ze stuurden ook foto's naar elkaar terwijl ze de Hitlergroet deden en een Hitlersnor droegen. De scholieren verheerlijkten Hitler en vertelde nazigrappen aan elkaar.

Voorlopig heeft de politie een onderzoek ingesteld naar twee tieners. Maandag zal de rest van de klas aan de tand worden gevoeld. Psychologen zullen ook zoeken naar de motieven van de jongeren. Als ze schuldig worden bevonden, riskeren de scholieren een gevangenisstraf van zes maanden.

Ouders en leerkrachten reageren geschokt op de onthulling. Een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs in Saksen-Anhalt zegt "geschokt te zijn". "Nultolerantie is de enige oplossing", aldus de woordvoerder.

Bekijk hier een reportage over dit ophefmakende verhaal.

De jongeren stuurden foto's naar elkaar waarin ze de Hitlergroet doen.
YouTube De jongeren stuurden foto's naar elkaar waarin ze de Hitlergroet doen.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels