Schokkend: agent vuurt van dichtbij vijf keer op “zwangere” vrouw

Net voor de vrouw doodgeschoten wordt, roept ze nog dat ze zwanger is.
RV Net voor de vrouw doodgeschoten wordt, roept ze nog dat ze zwanger is.
Schokkende beelden vanuit Baytown (Texas): een vrouw (45) die beweert zwanger te zijn, wordt van dichtbij doodgeschoten door een agent. Hij vuurde maar liefst vijf keer kort na elkaar. Die vreselijke passage is in het onderstaande filmpje uiteraard weggeknipt. Volgens een collega van de agent had ze zijn taser ontfutseld en gebruikte ze dat wapen ook effectief tegen hem.

Het tragische incident speelde zich vannacht af op een parking naast een appartementsgebouw. Volgens Steve Dorris kende de agent in kwestie het slachtoffer. Hij wist dat ze geseind stond en wilde haar daarom arresteren.

In het filmpje zegt de vrouw dat ze naar haar huis aan het stappen is. “Jij valt mij lastig”, klinkt het op een bepaald moment uit haar mond. Toen ze even later tegen de grond gewerkt werd, vielen de schoten. Net tevoren had ze nog geroepen dat ze zwanger was, maar dat mocht dus niet baten.

“Elf jaar in dienst”
“Het lijkt erop alsof hij haar handboeien wilde aandoen. In de schermutseling wist ze echter zijn taser te grijpen. Zo verplichtte ze hem om zijn wapen te trekken en meermaals te schieten. Ze werd daarbij zeker één keer geraakt”, stelt Dorris.

“De collega in kwestie is elf jaar bij ons in dienst. Bij mijn weten is het de eerste keer dat hij zijn wapen moest trekken. Hij wordt nu drie dagen op betaald verlof gezet, de logische procedure in dit soort zaken.”

“Haar dood had niet gehoeven”
De beelden bieden geen volstrekte duidelijkheid over de gang van zaken. Op sociale media is dan ook meteen heel wat commotie ontstaan. “Die vrouw was ongewapend. De agent heeft haar eerst zelf twee keer getaserd. Toen ze op de grond lag, heeft hij nog eens vijf keer geschoten.” En: “Die vrouw had allicht mentale problemen. Deze situatie had absoluut niet tot haar dood moeten leiden.”

De bodycam van de agent zal allicht voor meer duidelijkheid kunnen zorgen. In tussentijd wil de politie ook spreken met de getuige die het voorval gefilmd heeft.
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Warrant

  Dit is buitenproportioneel geweld. Die agent moet ontslaan worden zonder vergoeding.

 • Serge Surmont

  USA heeft altijd de indruk willen geven een grote natie te zijn, maar dit soort handelen op kleine schaal is recht evenredig met hun doen op grote schaal. Conclusie, bende cow boys

 • Stefan Vantstraat

  Luister naar en heb respect voor de politie, dan heb je dergelijke situaties niet. Wie niet horen wil moet voelen

 • Leopold Vanhoof

  Als iedereen de bevelen van de politie opvolgde zou er niet zoveel onheil gebeuren. Vroeger kon dat, nu blijkbaar niet meer.

 • Steven van Sas

  Sommige mensen hebben geen last van een taser. En zwanger is geen excuus om het uit te hangen. Als je dan de taser ontfutselt moet je niet komen klagen