Schiphol vanaf april vanbinnen helemaal rookvrij

Reizigers op luchthaven Schiphol.
AP Reizigers op luchthaven Schiphol.
Vanaf volgende maand is de Nederlandse luchthaven Schiphol volledig rookvrij. De rookruimtes in de terminal zullen tegen dan verdwenen zijn. 

In een uitspraak van september vorig jaar verbood de Nederlandse Hoge Raad, de hoogste rechtsprekende instantie in het land, rookruimtes. De staatssecretaris voor Volksgezondheid Paul Blokhuis maakte daarop bekend dat het verbod vanaf 1 april dit jaar wordt gehandhaafd.

Reizigers kunnen dus nog een kleine week een sigaret, sigaar of pijp opsteken in de rookruimtes van horecagelegenheden in de Schipholterminal, voor hun vlucht en na de paspoortcontrole.

De luchthaven had ervoor kunnen kiezen de rookruimtes los te koppelen van de horeca en openbaar te maken, maar koos toch voor een algemeen verbod.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.