Schiphol deels ontruimd: politie schiet man met mes neer

Twitter @TobyBaruch
De Nederlandse luchthaven Schiphol is deze namiddag even ontruimd, nadat de politie er een man had neergeschoten die had gedreigd met een mes. Dat bevestigt de Nederlansde Marechaussee. 

De schietpartij vond plaats omstreeks 16u30 in Schiphol Plaza, het treinstation bij de Nederlandse gelijknamige luchthaven. Het gebied, net als een deel van de luchthaven zelf, werd even ontruimd, maar rond 17 uur meldde de Marechaussee dat de situatie alweer onder controle was.

De Koninklijke Marechaussee, de militaire politie in Nederland, bevestigt op Twitter dat er inderdaad een man is neergeschoten op Schiphol en meldt daarbij meteen dat de situatie veilig is. De man is opgepakt en afgevoerd, aldus een woordvoerder van de Nederlanse Marechaussee. Op videobeelden die verspreid werden op Twitter is te zien hoe de man op een draagberrie en onder politiebegeleiding wordt afgevoerd. 

Volgens de ordediensten wordt er voorlopig niet  uitgegaan van een link met terreur. "Eerder vanmiddag is er een verwarde persoon bij het bureau Plaza van de Marechaussee naar binnen gegaan", aldus de woordvoerder. "Hij heeft de collega's daar bedreigd met een mes, waarop mijn collega's een schot in zijn been hebben gelost."

Omstreeks 17u45 was de plaza van vliegveld Schiphol opnieuw toegankelijkIntussen mogen ook de treinen opnieuw van en naar Schiphol rijden, zo meldt een woordvoerder van de NS. 
33 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • jean-pierre rejek

  Eigenlijk in het openbaar borden ophangen ,verboden wapens worden onmiddellijk afgestraft .

 • André Van Laethem

  Waarom voel ik me veiliger op de Nederlandse en Franse luchthavens ? Niet alleen veiliger, het is er veel properder.

 • Jean Paul Peelos

  Wie of wat is die man? Er wordt alleen medegedeeld dat hij verward was. Een verwarde man dus. Op vrijdag......

 • Hedwig Jacobs

  Het blijft maar duren, volgend jaar kunnen we weer voor de partijen stemmen die het zullen laten blijven duren

 • eric debanne

  Goed van die politie ! Wat anders dan in België