Schip met 458 passagiers gezonken op Yangtse-rivier

Bij de scheepsramp van de Eastern Star op de Yangtse-rivier zijn er mogelijk nog overlevenden. Duikers hebben geklop gehoord uit het ruim van de gezonken passagiersboot, berichten Chinese media.

Het 76 meter lange schip met 458 mensen aan boord kapseisde in een hevige storm en zonk al na enkele minuten. De schroef en het roer steken nog boven het water uit. Duikers zouden ook geklop hebben gehoord uit het ruim. Op foto's is te zien hoe reddingswerkers met een kleine hamer op de romp kloppen.

Over het aantal mensen dat al gered is, circuleren verschillende cijfers in de media. Die variëren van tien tot dertig. Volgens het Chinese staatspersagentschap zijn er vijftien overlevenden, meldt Xinhua op Twitter, onder wie ook de kapitein en de hoofdingenieur.

Volgens staatsmedia zijn de mannen opgepakt door de politie voor verhoor. Zeker vijf doden zijn al geteld.

De meeste opvarenden waren Chinese toeristen, veelal tussen 50 en 80 jaar oud uit de buurt van Shanghai.

De Chinese president Xi Jinping riep al op "dat er lessen moeten getrokken worden" uit het incident. De Chinezen beklagen zich op het internet vooral over het gebrek aan informatie. "Toen de ferry Sewol in Zuid-Korea zonk, werd er 24 uur op 24 over bericht", schrijft een internaut.

Het passagiersschip, 'Eastern Star' gedoopt, werd gebouwd in 1994 en heeft een capaciteit van meer dan 500 passagiers. Op de plaats van de ramp is het water zo'n 15 meter diep. Het is niet de eerste keer dat de Yangtse, de langste rivier van Azië, slachtoffers maakt. In januari kwamen nog 22 mensen om het leven bij een schipbreuk.

AP
Reddingswerkers slaan met een hamer op de romp om te horen of er nog overlevenden in het schip zitten.
AP Reddingswerkers slaan met een hamer op de romp om te horen of er nog overlevenden in het schip zitten.
REUTERS
EPA
REUTERS
AP
AP
AP
EPA