Schip gezonken in Westerschelde, zoektocht naar vermiste man gestaakt

Een reddingshelikopter zoekt naar de vermiste opvarende van het gezonken schip.
HVZeeland Een reddingshelikopter zoekt naar de vermiste opvarende van het gezonken schip.
Een binnenschip is vanmiddag gezonken op de Westerschelde nabij Vlissingen. Eén opvarende wordt vermist. De Nederlandse politie en de Kustwacht hebben naar de man gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Even na middernacht werd de zoekactie gestaakt. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Het is niet zeker of de man aan boord is van het schip. De zoektocht is overgedragen aan Rijkswaterstaat.

Het schip, de Cardium, vervoerde zand naar de haven van Vlissingen toen het deze middag water begon te maken in de monding van de Sloehaven. In de loop van de namiddag verdween de boot onder water. Hij zonk helemaal.

Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eén persoon, de 39-jarige eigenaar van het schip, werd door een te hulp schietende boot uit het water gered. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen weer thuis. Een andere opvarende, een werknemer, wordt nog altijd vermist. 

Duiker

De politie en de Kustwacht hebben naar de vermiste gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Om 22 uur startte een duiker met een zoektocht in het schip. Toen was het tij gunstig voor deze zoekactie.

Het schip ligt niet in de vaargeul. Omwille van de operatie werd het scheepvaartverkeer even stilgelegd.

Het is nog onduidelijk hoe het schip is kunnen zinken. Mogelijk heeft de felle wind een rol gespeeld. De Nederlandse weerdienst kondigde voor vanmiddag code geel af door zware windstoten. De veiligheidsregio laat weten dat veel spullen vanaf het schip aanspoelen aan wal, ook persoonlijke spullen. Het verzoek is om die naar het politiebureau te brengen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erik Pauwels

    hoe erg,maar met een boot die zo laag in het water ligt moet je die wind en golven niet trotseren,het risico was dus te groot.