Schietpartij op Amerikaans kunstfestival: zeker 20 gewonden, waaronder 13-jarige jongen

AFP
Op een kunstfestival in Trenton, in de Amerikaanse staat New Jersey, hebben verschillende mannen het vuur geopend op de bezoekers. Dat zegt een woordvoerder van het partket.  Daarbij zijn zeker 20 gewonden gevallen, waaronder een 13-jarige jongen wiens toestand kritiek is. Een van de vermoedelijke schutters is doodgeschoten door de politie, nog een andere verdachte is door de politie opgepakt.

Honderden mensen waren bijeengekomen voor het 24 uur durende kunstevenement Art All Night in de stad Trenton toen zaterdagnacht omstreeks 3.00u plots schoten vielen, aldus de lokale krant Trentonian. Volgens een woordvoerder van het parket van het district Mercer County hadden verschillende mannen het vuur geopend op de menigte bezoekers. Daarbij vielen volgens een eerste balans een twintigagtal gewonden. Vier van hen zijn in kritieke toestand afgevoerd, waaronder een 13-jarige jongen. Een vijftiental mensen zouden schotwonden hebben opgelopen. 

Volgens de politie worden echter nog getuigen gehoord om te bepalen of er effectief meerdere schutters waren. In ieder geval werden er wel meerdere wapens aangetroffen, aldus een politiebron bij CNN. Agenten die ter plaatse kwamen hebben (één van) de vermoedelijke dader(s) gedood, het gaat om een 33-jarige man. Een andere verdachte werd gearresteerd. Over de juiste omstandigheden van de schietpartij is voorlopig nog geen informatie. 

AFP12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Verbist

  Wapenwet zal weining uitmaken als je weet dat er zo'n hoeveelheid wapens aanwezig is onder de burgers.Dus we doen rustig verder,blijkbaar niet te stoppen.

 • Bernaerts Diane

  Philippe: en mensen uit NJ kunnen zich géén wapens aanschaffen op wapenbeurzen in staten met een lakse wapenwet, zeker? Zolang er geen strenge federale wapenwet is, haalt het niéts uit dat sommige staten strenge wapenwetten hebben, vermits er toch geen controle is aan de staatsgrenzen.

 • Zulma Terrana

  Duidelijk weer geen "good guy with a gun" in de buurt .Of hebben de flikken die per ongeluk doodgeschoten ?

 • lucien lemahieu

  het is amerika, de geest van het wilde westen zit er velen nog in.

 • Jozef Andre's

  Wapens moorden alleen met bediening,of dit een geweer,mes,riek,hamer,bijl,enz is,dus kritiek op wapens is niet correct.Het wapen is de persoon zelf.