Schietpartij bij speeltuin in Rotterdam, politie arresteert vier verdachten

Op het Adrianaplein in Rotterdam vond vanmiddag rond 16.10 uur een schietpartij plaats. De politie schoot meerdere keren en arresteerde vier mannen. Eén verdachte raakte gewond tijdens het incident en moest gereanimeerd worden. 

Aanleiding van de schietpartij was vermoedelijk een ruzie bij het speeltuintje op het plein in het Oude Westen in Rotterdam-Centrum. Agenten gingen ter plekke om poolshoogte te nemen nadat ze een melding kregen. Toen er werd geschoten, trokken ook de agenten hun wapen en losten eerst waarschuwingsschoten. Toen dat niet hielp en de situatie te dreigend werd, schoten de agenten opnieuw, ditmaal gericht.

Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte hierbij gewond is geraakt of bij de eerdere schoten die vielen. Er werd in totaal meer dan tien keer geschoten.

Vuurwapen

Een vrouw die op het plein was, krijste het uit toen de hulpdiensten zich over de gewonde man bogen en probeerde bij hem te komen maar de politie hield haar tegen. De politie spreekt uiteindelijk over vier verdachten, onder wie de gewonde man. 

De politie zette onmiddellijk na de schietpartij het gebied af. Agenten onderzochten vuilniscontainers in de omgeving op zoek naar een vuurwapen. Later werd de vuilnis ook speciaal opgehaald voor onderzoek. De brandweer kwam ter plekke met grote lampen om het plein te verlichten.

Bajonetplein.
MediaTV Bajonetplein.
Bajonetstraat
MediaTV Bajonetstraat1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jens Janssens

    Dacht dat er door een wapenwet geen illegale wapens meer te verkrijgen zijn? vreemd