Schattenjagers vinden nazischat van 100 miljoen in schip dat Hitler bewust deed zinken

rv/Thinkstock
Britse schattenjagers hebben in een Duits scheepswrak een gigantische schat gevonden. Het goud in nazischip SS Minden zou liefst 111 miljoen euro waard zijn. Hitler zou het schip hebben laten zinken vlak voor de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

De SS Minden ligt al 78 jaar op de bodem van de oceaan nabij IJsland. Hitler liet het schip in 1939 zinken nadat het was gespot door de Britten. Zo wou hij verhinderen dat de gigantische schat in Britse handen zou vallen.

De SS Minden
rv De SS Minden

Volgens de schattenjagers van de Advanced Marine Services zou er vier ton waardevol materiaal in het ruim liggen, goed voor meer dan 100 miljoen dollar. Ze dienden al een aanvraag in bij de IJslandse overheid om de schat mee te nemen naar het Verenigd Koninkrijk, net wat Hitler indertijd wou verhinderen.

Mogelijk krijgen de schattenjagers niet zomaar een vrijgeleide. De IJslandse kustwacht had ze namelijk geen toestemming gegeven om in het gebied te duiken.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Johny Lapeire

  We zullen het maar bij de Poolse goudtrein plaatsen zeker, in '39 heeft Hitler juist niets laten zinken.

 • Tuur Tureluur

  Het is nog niet eens zeker of er iets waardevols gevonden is en de betrokken regeringen zijn al aan het touwtrekken. Als er geld mee gemoeid is zijn politici er als de kippen bij. Het zit blijkbaar in hun genen.

 • Patjeam Pm

  Zullen een vinders loont krijgen als ze geen toestemming hadden wss

 • Daniel Corstjens

  Heb mijn schat ook laten zinken in de stiemerbeek zodat de regering hem niet in handen krijgt! :-)