Saudische VN-gezant belooft vervolgingen in zaak-Khashoggi

Bandar al-Aiban, het hoofd van de Saudische Mensenrechtencommissie in Genève.
AFP Bandar al-Aiban, het hoofd van de Saudische Mensenrechtencommissie in Genève.
Het Saudische gerecht onderzoekt de dood van journalist Jamal Khashoggi en zal de schuldigen vervolgen. Dat heeft een Saudische gezant voor de Verenigde Naties vandaag verklaard aan de VN-Mensenrechtenraad. 

"Het leiderschap van het land heeft zijn verdriet uitgedrukt voor de moord op burger Jamal Khashoggi", zei Bandar al-Aiban, het hoofd van de Saudische Mensenrechtencommissie in Genève. Op bevel van koning Salman "zijn aanklagers gestart met onderzoeken in de zaak om de volledige waarheid te achterhalen en alle beklaagden voor het gerecht te brengen en zij die schuldig worden bevonden, te veroordelen", klinkt het nog. 

Khashoggi werd op 2 oktober voor het laatst gezien toen hij het consulaat van Saudi-Arabië in het Turkse Istanbul binnenging om papieren voor zijn huwelijk in orde te brengen. Hij werd in het consulaat vermoord, door wat Turkije een Saudisch commando noemt. 
Saudi-Arabië heeft uiteindelijk twee weken na de verdwijning, onder grote internationale druk, toegegeven dat de journalist gedood werd. Op 20 oktober verklaarde Riyad dat al achttien personen werden opgepakt. 

Bekijk ook:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jo Bosman

  Die doen juist ....... niks

 • Daniel Collier

  Die geloven hun eigen leugens.

 • Rik Vang

  En die geloven dat natuurlijk?!

 • Filip Vanlaeken

  Gaat koning Salman zijn eigen zoon vervolgen dan, of wordt het eerder een doofpot-operatie ? Waarschijnlijk nog erger : men gaat de schuld in de voeten schuiven van een paar andere staatscritici en ze gelijk terechtstellen... en het Westen keek toe, want we zijn te laf en hebzuchtig.