Saudische kroonprins “wil geen oorlog, maar zal niet twijfelen te reageren op bedreigingen”

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
AFP De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zal "niet twijfelen" om te reageren op alle bedreigingen tegen het koninkrijk. Daarmee reageert hij voor het eerst op de spanningen met Iran na de aanval op twee tankers in de golf van Oman. Ook hij beschuldigt Teheran ervan achter de aanval te zitten.

"We willen geen oorlog in de regio... Maar we zullen niet twijfelen om te reageren op elke bedreiging tegen onze bevolking, onze soevereiniteit, onze territoriale integriteit en onze vitale belangen", verklaarde de prins in een interview met de Arabische krant Asharq al-Awsat, waarvan enkele stukken deze nacht al zijn gepubliceerd.

"Het Iraanse regime heeft de aanwezigheid van de Japanse premier in Teheran niet gerespecteerd en heeft op zijn (diplomatieke) inspanningen gereageerd door twee tankers aan te vallen, waarvan een Japans was", klinkt het nog in het interview.

Methaan

Donderdag werd de Kokuka Courageous, een Japanse tanker die methaan vervoerde, vlakbij de belangrijke Straat van Hormuz tweemaal getroffen, net zoals het Noorse tankschip Front Altair. De Verenigde Staten schreven de explosies toe aan Iran, maar dat land ontkent iets met de ontploffingen te maken te hebben.
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Gevaert

  Zo doorzichtig. Iran heeft dat niet gedaan, al zeker niet omdat net die dag de hoogste Japanese delegatie op bezoek was om oorlog te vermijden. Israel/USA/SA zijn de misdadigers. Ze ruiken olie en hun ogen zien het geld al binnenrollen.

 • Dirk Peeters

  Toen Bush wat fotos ging trekken van het oud ijzer in de achtertuin van zijn loodgieter, werd dat ook gepresenteerd als zijnde ‘’onweerlegbaar bewijs’’ van het nucleaire programma van Saddam Hoesein. En daarmee konden ze dan Irak aanvallen.

 • Danny De Graeve

  Wat metJemen, journalist khshoggi,... ja, die klinkt echt geloofwaardig. De marionnet.

 • Alfons Van Buynder

  Indien the Don DT het gevoel zou hebben dat hij.de komende verkiezing zou kunnen verliezen zal hij nier aarzelen ten oorlog te trekken ; de schermutselingen in de straat van Hormous passen zeer goed als voorbereiding.

 • Geert Van de Moortele

  De CIA criminelen kloppen overuren: Surië, Venezuela,Iran, who's next ?