Saudische kroonprins spreekt voor het eerst openlijk over moord op Khashoggi

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
Photo News De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.
De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zegt dat hij ook verantwoordelijkheid draagt voor de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi, omdat het gebeurde "terwijl ik aan het roer stond". 

Dat zegt hij in een documentaire die volgende week wordt uitgezonden door de Amerikaanse Public Broadcasting Service (PBS). Het is de eerste keer dat de kroonprins zich openlijk uitlaat over de moord, die voor veel opschudding zorgde.

Opdracht gegeven?

Khashoggi, die zich met regelmaat kritisch uitliet over Saudi-Arabië, werd vorig jaar vermoord in het Saudische consulaat in Istanbul door een doodseskader. Hij werd in stukken gezaagd en is verdwenen.

Bin Salman heeft altijd ontkend dat hij opdracht gegeven heeft voor de moord. Een belangrijke adviseur van het Saudische koningshuis, Saud al-Qahtani, wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van Khashoggi. Twitter blokkeerde vorige week nog zijn account.

Op de vraag hoe de moord kon worden gepleegd zonder weet van de Saudische kroonprins zelf, is Bin Salman duidelijk in de documentaire. "We hebben miljoenen inwoners, en drie miljoen werken er voor de overheid."

Bekijk ook: Wat gebeurde er met Jamal Khashoggi?

Bekijk ook: Wie is Saudische kroonprins Mohammed bin Salman?
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Benoit

  En de business as usual gaat gewoon door.2 maten en gewichten.

 • Ali Bej

  Leugenaar, je hangt aant de pijpen van de Amerikanen, als ze zeggen dat je moet springen vraag je hoe hoog, schande voor de Arabische weereld!!

 • Gerard Braeckmans

  Hetgeen hij dus zegt is dat iedereen het kan gedaan hebben behalve hijzelf.

 • annie dupont

  maar die ene wisten ze wel te vinden en te vermoorden ... t is maar hoe je het uitlegt .. in opdracht van .... hoax, leugen, ...

 • Christelle Vandermaelen

  Ja Ja operatie schone handen met de hulp van de Pers... En hij wist echt van niks... grote leider...