Saudische kroonprins roept op om de zaak Khashoggi niet "uit te buiten"

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft "iedereen die de zaak rond de dood van de journalist Jamal Khashoggi uitbuit" gewaarschuwd. Dat deed hij in een interview met de krant Asharq al-Awsat.

Begin oktober werd de Saudische journalist Khashoggi vermoord door een moordcommando uit Riyad dat Khashoggi opwachtte in het Saoedische consulaat in Istanbul. Sindsdien zijn de relaties tussen Saudi-Arabië en Turkije zwaar verstoord.

"De moord op Jamal Khashoggi is een zeer pijnlijke misdaad", zegt de kroonprins in de krant. "Al diegenen die de zaak uit politiek standpunt exploiteren, moeten hiermee stoppen en bewijs voorleggen in de rechtszaal. Dat zal bijdragen tot gerechtigheid", aldus Mohammed bin Salman nog, zonder Turkije te noemen. Hij zei wel nog dat hij met "alle islamitische landen waaronder Turkije" goede relaties wil onderhouden.

Volgens Amerikaanse media gelooft de Amerikaanse inlichtingendienst CIA dat Mohammed bin Salman de moord op Khashoggi zelf bevolen heeft, wat door het Saoedische regime met klem wordt ontkend. 

Bekijk ook:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Rymen

  Wel, wel, die zaak mag niet "uitgebuit" worden, maar ze hebben die man intussen wel in stukken gezaagd en nvermoedelijk opgelost, dat mocht dan weer wel van die machthebber...

 • gustaaf carpels

  Tja door zo'n pipo worden moorden bevolen en gefinancieerd en komt er nog mee weg ook alleen omdat hij geld en olie heeft.

 • Ronny Biesen

  Hij zal zich ook mogen verantwoorden voor de duizenden doden waarop hij nu zint: zijn inval in Iran met de steun van USA en Israel. Hij wil alleenheerser worden over de olievelden.

 • Michel Van der Hoydowch

  De aanval is de beste verdediging .

 • Abdel Nasser

  Lever de daders dan aan Turkije en de waarheid zal boven komen. Iedereen weet wie de moord heeft bevolen, alleen hij blijft in een ontkennend fase zitten.