Saudische jonge vrouw op de vlucht voor haar familie: “Ik heb asiel gekregen in Australië”

Rahaf Mohammed al-Qunun.
REUTERS Rahaf Mohammed al-Qunun.
De 18-jarige vrouw Rahaf Mohammed al-Qunun uit Saudi-Arabië heeft asiel gekregen in Australië. Dat heeft ze vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok bevestigd tegen de Australische editie van de krant Daily Mail.

“Ze hebben me geaccepteerd, ik ben zo gelukkig, nu kan ik een nieuw bestaan opbouwen”, zei Rahaf. Ze was haar land ontvlucht omdat haar familie, haar “fysiek, psychisch en verbaal” zou mishandelen. Ze vreesde voor haar leven als ze terug naar huis zou worden gestuurd, omdat ze de islam heeft afgezworen.

De vluchtelingenorganisatie van de VN had Australië woensdag al gevraagd asiel te verlenen de vrouw. Haar zaak kreeg internationaal veel aandacht. Ze strandde afgelopen weekend in Bangkok. De Thaise autoriteiten wilden haar terugsturen, waarop ze zich opsloot op haar hotelkamer en een noodkreet verstuurde via sociale media. Haar vader en broer zijn naar Thailand afgereisd om haar terug te halen.
Afvalligheid van de islam is in Saudi-Arabië strafbaar. Wie ervoor wordt vervolgd, kan zelfs de doodstraf krijgen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Dimers

  Goed zo ! Bescherm dit meisje zoveel mogelijk en laat zeker haar achterlijke familie niet naar Australië afreizen !

 • Ceriel Devos

  Goed voor haar, vergeet niet dat saudi Arabië nog steeds een land is dat ondanks zijn grote rijkdom vrouwen onthoofd op straat. Dus als vrouw kan je daar maar beter weg blijven.

 • Roos Himpe

  Fantastisch!Good luck.

 • raf janssens

  Afvalligheid van de islam is in Saudi-Arabië strafbaar. Wie ervoor wordt vervolgd, kan zelfs de doodstraf krijgen. Met zulke bondgenoten heb je toch geen vrienden meer nodig.

 • paul snemmel

  veilig zal ze nooit meer zijn , er zal een voorbeeld gesteld worden