Saudische asielzoekster die vluchtte voor haar familie aangekomen in Canada

De 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun (midden) is aangekomen in Canada. Daar werd ze verwelkomd door Chrystia Freeland (r.), de Canadese minister van Internationale Handel.
AFP De 18-jarige Rahaf Mohammed al-Qunun (midden) is aangekomen in Canada. Daar werd ze verwelkomd door Chrystia Freeland (r.), de Canadese minister van Internationale Handel.
Nadat haar deportatie naar haar geboorteland via een Twitter-campagne kon verijdeld worden, is de uit Saudi-Arabië afkomstige asielzoekster Rahaf Mohammed al-Qunun in Canada gearriveerd. Foto's lieten zien hoe de 18-jarige jonge vrouw vandaag op de luchthaven van Toronto aankwam. Canada had haar eerder asiel aangeboden.

De tiener was vorig weekeinde in Bangkok gestrand nadat ze tijdens een bezoek in Koeweit van haar familie kon wegvluchten. Ze zei aan de Thaise autoriteiten dat ze werd geslagen en met de dood werd bedreigd, en daarom gevlucht was. 

De Thaise overheid wilde haar aanvankelijk terugsturen, maar kwam op die beslissing terug. De jonge vrouw slaagde daar eigenhandig in door vanop de luchthaven een campagne over haar onfortuinlijk wedervaren te starten op Twitter. De Verenigde Naties hebben haar inmiddels als vluchteling erkend.

AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lut vanhyfte

    Dat Canada Rahaf goed moge beschermen, op 2 november werden nog 2 Saoedische zusjes dood en met handen en voeten vastgeplakt aangetroffen in de Hudsonrivier, zij hadden ook asiel aangevraagd, we horen er niets meer van...

  • Jeff Smulders

    Ik hoop dat deze jonge dame veel geluk in haar toekomst gaat krijgen zonder de verplichting ergens in te moeten geloven wat anderen haar opleggen U ziet het ware gezicht van de indoctrinatie van het geloof in de gezinnen en de verplichtingen die hun opgelegd worden Diep triest. Kinderen opleggen te geloven zie ik als psygische marteling en dat is van toepassing in elk geloof zelfs in het geloven van de politiek..