Saudi-Arabië gaat kerncentrale bouwen

De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (33).
EPA De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman (33).
De kroonprins van Saudi-Arabië heeft vandaag een project gelanceerd om de eerste nucleaire onderzoeksreactor in het olierijke koninkrijk te bouwen.

Dat meldt het Saudische persagentschap. Kroonprins Mohammed bin Salman presenteerde zeven strategische projecten op het gebied van duurzame energie, atoomenergie, waterontzilting, genetische geneeskunde en de vliegtuigindustrie tijdens zijn bezoek aan wetenschapsinstituut King Abdulaziz City for Science and Technology in Riyadh. De twee belangrijkste projecten zijn een nucleaire onderzoeksreactor en een centrum voor de ontwikkeling van vliegtuigstructuren. 

Minder fossiel

De economie van Saudi-Arabië drijft op olie. Het land wil echter minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen. De omstreden kroonprins Bin Salman (33), die onder vuur ligt vanwege de moord op journalist Jamal Khashoggi, heeft daarom al eerder ambitieuze plannen aangekondigd om de Saudische economie te diversificeren. Zo trok hij miljarden uit voor investeringen in technologiebedrijven. 
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris delanghe

  laten bouwen zeker. En de chinezen zijn daarin de goedkoopste. Dat doen ze nu al in de UK. Goe bezig daar !!!

 • Johny deman

  Mooi, die stroom gaan we duur kopen, want op de een of andere manier denken groen! en co echt dat we zonder kunnen..... not

 • Lieven Vermandere

  Uitgerekend ook daar waar zon en wind in overvloed zijn rekent men niet op alternatieve energie.

 • Gerard Braeckmans

  @ Artuur Lemmens: " Hier draaien we al bijna 30 jaar op kernenergie zonder enig probleem."???. Er staan er 6 van de 7 in panne!

 • Stavros Kanakaris

  ...en wil dus ook atoomwapens hebben. Als je denkt dat die staat niet meer griezeliger kan, dan ben je eraan voor de moeite. Het kàn nog erger.