Saudi-Arabië en Cuba op zwarte lijst mensensmokkel van Verenigde Staten

Amerikaans buitenlandminister Mike Pompeo.
AFP Amerikaans buitenlandminister Mike Pompeo.
De VS hebben Saudi-Arabië en Cuba op hun zwarte lijst geplaatst van landen die te weinig doen ter bestrijding van mensensmokkel. Dat kan tot sancties leiden.

In een jaarlijks rapport bekritiseert het State Department bondgenoot Riyad voor wijdverspreide schendingen tegen buitenlandse arbeiders en Cuba voor mensensmokkel via zijn programma om artsen naar het buitenland te sturen. Op de lijst stonden al landen als China, Noord-Korea, Rusland en Venezuela. "Indien u zich niet verzet tegen (mensen)smokkel, dan zal Amerika zich tegen u verzetten", waarschuwde minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.

Op de index staan betekent dat de VS hun hulp aan die landen kunnen verminderen of hun steun kunnen terugtrekken in instellingen zoals het Internationaal Muntfonds.


Pompeo zei dat Washington vorig jaar maatregelen heeft genomen tegen 22 landen in verband met mensensmokkel.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • paola nerozzi

    De Amerikanen zijn het wel bont aan het maken en Cuba en Saudi-Arabië denken in hun eigen ge kunt me de boom in daar trekken die landen zich niets van aan want ze he ben Amerika niet nodig