Saudi-Arabië bombardeert Jemen opnieuw

Archieffoto. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei woensdag nog dat hij wil dat er een einde komt aan het geweld in Jemen.
EPA Archieffoto. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei woensdag nog dat hij wil dat er een einde komt aan het geweld in Jemen.
De door Saudi-Arabië geleide coalitie heeft een bombardement uitgevoerd op doelen van de luchtmacht bij de internationale luchthaven van de Jemenitische hoofdstad Sanaa. De raketaanval was vooral gericht op een lanceerplaats van drones en ballistische raketten. Dat zegt een zegsman van de coalitie op al-Ekhbaria TV.

Het gebied in Jemen is in handen van Houthi-rebellen. Al-Masirah TV, een zender die onder controle van de Houthi's valt, zegt dat er tot nu toe zeker dertig aanvallen zijn uitgevoerd op doelen in het gebied rond de luchthaven.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei woensdag nog dat hij wil dat er een einde komt aan het geweld in Jemen. Hij roept Saudi-Arabië op te stoppen met luchtaanvallen op bewoonde gebieden in Jemen. Ook de door Iran gesteunde Houthi-rebellen moeten hun raketaanvallen op Saudi-Arabië staken.

Pompeo wil dat volgende maand vredesonderhandelingen onder leiding van de VN over de burgeroorlog in Jemen worden opgestart.

Hongersnood

Volgens de Verenigde Naties zijn in de Jemenitische burgeroorlog sinds 2015 meer dan tienduizend mensen omgekomen. Meer dan twee miljoen mensen zijn op de vlucht. Het conflict heeft volgens de VN geleid tot één van de grootste humanitaire rampen. Maar liefst de helft van de Jemenitische bevolking is bedreigd door hongersnood.

Bekijk ook:
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joske Martens

  Alsmaar meer een probleem voor de moslims. Iedereen moet helpen en daarna zijn ze boos op hun helpende hand.

 • Marco Maerten

  Macht van de elite,de elite van de macht. Auteur: Walter Bayens Ultrarechts tracht met ALLE middelen te blijven overheersen.

 • Frans Peeters

  VN weet weer van niets

 • Gerard Braeckmans

  Laatst docu gezien (op BBC2 - House of Saud - A family at war) over de prins van Saoudi Arabie. Die man is aartsgevaarlijk, nietsontziend en wordt een dictator als hij aan de macht komt (heeft momenteel alle belangrijke posities in handen) . Saoudi Arabia zorgt er voor dat de oorlog in Syrie blijft duren. Zijn toegevingen dat vrouwen mogen auto rijden is een farce. En dit allemaal met uitdrukkelijke steun van Trump & familie.

 • gert beenhouwer

  Artikel verdwijnt zienderogen naar beneden of de vergetelijkheid. 7 miljoen kinderen staan op sterven na de bevolking in opstand is gekomen tegen het maffia saudi regime. Miljarden aan wapendeals van Amerika nog niet genoeg om de olie en gas te pikken van de Houthi's/rechtmatige inwoners van Jemen. Gelukkig is Iran hun aan het steunen zoals in Syrie.