Satirisch magazine Charlie Hebdo voor het eerst na aanslag weer actief op Twitter

AP
Het Franse satirische magazine Charlie Hebdo is sinds vrijdag opnieuw actief op Twitter. Het is voor het eerst sinds de terreuraanslag van 7 januari 2015 dat het omstreden blad berichten via Twitter verspreidt.

"Als gevolg van een technisch incident buiten onze wil in januari 2015, was onze aanwezigheid op Twitter tijdelijk onderbroken", zo staat in de eerste tweet in meer dan drie jaar tijd te lezen. Intussen zijn nog verschillende andere berichten online geplaatst.

Bij een aanslag op de redactie van Charlie Hebdo werden op 7 januari 2015 twaalf mensen gedood. Er werden elf medewerkers van het magazine omgebracht, onder wie vijf tekenaars. Voorts werd nog een politieagent doodschoten. De daders, de broers Chérif en Saïd Kouachi, werden twee dagen later door de ordediensten gedood in een drukkerij in Dammartin-en-Goële, waar zij zich hadden verschanst. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.