Sarkozy steekt Hollande voorbij in peiling

Hollande (links) legt in een peiling voor het eerst de duimen tegen Sarkozy.
Photonews Hollande (links) legt in een peiling voor het eerst de duimen tegen Sarkozy.
Nicolas Sarkozy scoort in een peiling voor de Franse presidentsverkiezingen voor het eerst beter dan de socialistische kandidaat François Hollande. In de peiling van Ifop fiducial voor Europe1/Paris Match/Public Sénat vergaart de uittredende president Sarkozy 28,5 procent van de stemintenties (+1,5) tegen 27 procent stemintenties voor Hollande (-1,5).

Volgens deze peiling zou Hollande nog steeds ruim afgetekend de tweede stemronde winnen voor de zittende president, ook al verliest hij twee punten tot 54,5 procent tegen 45,5 procent voor de nummer twee (-2), in vergelijking met eind februari.
 
In de eerste ronde is FN-voorzitter Marine Le Pen de nummer drie met 16 procent van de stemintenties (- 1), voor François Bayrou, de voorzitter van MoDem, met 13 procent (+ 0,5) en Jean-Luc Mélenchon, kandidaat van het Front de gauche, met 10 procent (+1,5).
 
De ecologiste Eva Joly (EELV) verliest terrein tot 2,5 procent (-0,5). Ex-premier Dominique de Villepin en Nicolas Dupont-Aignan halen 1 procent van de stemintenties.