Saoedische prins al miljard dollar kwijt na arrestatie

REUTERS
De steenrijke Saoedische prins Alwaleed bin Talal is sinds zijn arrestatie afgelopen weekend al ruim een miljard dollar kwijtgeraakt. Dat heeft persbureau Bloomberg berekend op basis van de grote koersval van zijn investeringsbedrijf op de beurs in Riyad.

Bin Talal was enkele dagen terug nog goed voor een vermogen van zowat 19 miljard dollar. Nu wordt hij ingeschat op iets minder dan 18 miljard dollar. Zijn bedrijf Kingdom Holding is op de beurs zeker 1,3 miljard dollar minder waard geworden.

In Saoedi-Arabië zijn tientallen prinsen, zakenlui en functionarissen opgepakt in verband met vermeende corruptiepraktijken. Mogelijk gaat het om een poging van kroonprins Mohammed bin Salman om zijn machtspositie te versterken. Bin Talal werd in de kraag gevat bij zijn kamp in de woestijn. Hij wordt nu vastgehouden in een hotel.

Kingdom Holding heeft belangen in bekende bedrijven als de Amerikaanse bank Citigroup en Twitter. In eigen land financiert Bin Talal onder meer een bouwproject om 's wereld hoogste toren te bouwen in de havenstad Jeddah.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Wat is nu 1 miljard voor zo ne rijke pee?

 • Safae Elaou

  een miljard dollar kwijtgeraakt. Ik denk dat em niet wakker van zal liggen.

 • Georges Vande Velde

  Dat is nog maar het tiende van zijn rijkdom! Onnozele show!

 • chantal prez

  Ik dacht dat die mannen rijker zouden zijn. Buffett is 55 miljard waard en Bill Gates in de 70 miljard. Waar staan die rijke oliebaronnen dan maar op de Forbes list?