Saoedische boycot Nederlandse bedrijven breidt zich uit

Geert Wilders met de bewuste sticker waarop het volgende staat: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif."
BELGA Geert Wilders met de bewuste sticker waarop het volgende staat: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De Koran is gif."
De woede van de Saoedi's over de stickeractie van de Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) treft inmiddels niet meer alleen Nederlandse bedrijven die rechtstreeks zaken doen in Saoedi-Arabië. Ook bedrijven die elders in de Golfregio werken met Saoedische partners worden nu getroffen door de onzekerheid over de handelsboycot, zo meldt De Telegraaf.

Een van de bedrijven die dit ondervinden, is meubelbouwer 3b uit Boven-Leeuwen (provincie Gelderland). Het bedrijf is al een paar jaar betrokken bij een groot ontwikkelingsproject voor het ministerie van Onderwijs in Koeweit. Het project is in de laatste fase maar afgelopen weekend werd alles ineens 'on hold' gezet, zegt directeur Maarten Mulders.

Een symposium van Dutch Energy Solutions over het investeringsklimaat in Saoedi-Arabië, dat vrijdag zou plaatsvinden in de stad Zoetermeer, is afgelast. Volgens de organisatie is er momenteel te veel onduidelijkheid over de handelsboycot.