Saoedi-Arabië onderschept vijf drones uit Jemen

De drones waren gericht op de luchthaven van Abha.
REUTERS De drones waren gericht op de luchthaven van Abha.
Saoedi-Arabië heeft gisteren vijf drones van Jemenitische rebellen onderschept bij een tweede aanval in twee dagen tijd op de luchthaven van Abha, in het zuidwesten van het land. Dat heeft de internationale coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië aangekondigd.

"De koninklijke Saoedische luchtdefensie en de luchtmacht hebben met succes vijf onbemande drones onderschept en vernietigd. Ze waren gelanceerd door Houthi-rebellen tegen de internationale luchthaven van Abha en Khamis Mushait", een stad aan de Jemenitische grens, klinkt het in een mededeling van de coalitie, die gepubliceerd is door het Saoedische staatpersagentschap SPA. Het luchtverkeer werd niet verstoord en geen enkele vlucht werd geannuleerd.

De Jemenitische rebellen voerden de afgelopen weken de droneaanvallen tegen Saoedi-Arabië op. Dat land voert al sinds maart 2015 bombardementen uit tegen de rebellen in Jemen, ter ondersteuning van de internationaal erkende regering in het land. In het conflict stierven al duizenden burgers. 

Woensdag raakten nog 26 burgers met verschillende nationaliteiten gewond bij een raketaanval tegen de luchthaven van Abha. Het projectiel raakte het dak van de inkomhal en het luchtverkeer lag verschillende uren lam.

De ngo Human Rights Watch (HRW) noemde de aanvallen op de luchthaven al "oorlogsmisdaden". "De Houthi's moeten onmiddellijk stoppen met de aanvallen op burgerdoelwitten in Saoedi-Arabië", verklaarde Michael Page, verantwoordelijke voor het Midden-Oosten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mohamed Kabbal

    @FRANK WILLEMS, ja maar ze mogen zich toch verdedigen tegen de agressor of niet soms? Sterven van de honger terwijl straaljagers bommen en chemische brol op hun hoofd droppen.

  • FRANK WILLEMS

    In Jemen sterven ze van de honger ,maar ze hebben wel dromes.

  • Bjorn Santens

    Vreemd...de Japanse kapitein van die aangevallen tankers zei al dat Amerika liegt en dat de tankers waren aangevallen door een drone en geen mijn. De drones waren hoogstwaarschijnlijk ook van de Saudi's. Zijn willen oorlog, niet Iran.