San Francisco verbiedt verkoop e-sigaretten in gehele stad

Een man rookt een e-sigaret.
AFP Een man rookt een e-sigaret.
San Francisco is de eerste stad in de Verenigde Staten die de verkoop van e-sigaretten verbiedt. De gemeenteraad van de Californische metropool stemde dinsdag voor deze gemeentewet.

Burgemeester London Breed had het verbod al eerder bepleit. De wet, die bedoeld is om jongeren te beschermen, gaat over zeven maanden in als Breed de wet ondertekent. 

San Francisco is ook de thuisbasis van Juul, een succesvolle start-up die vaporizers maakt. Het bedrijf denkt dat volwassenen nu weer teruggrijpen op normale sigaretten. Ook waarschuwt Juul voor een zwarte markt die zal ontstaan voor vaporizers.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Hendrix

  Hypocriet ,dan moeten ze gewone sigaretten ,pijp, sigaren kauwtabak en al de rest ook verbieden

 • Lucien Switten

  Grappig, geen e-sigaretten maar wel marihuana, en hier is het omgekeerd ...

 • Nijs Rudi

  2 jaar geleden gestopt na een 45 jaar te hebben gerookt en overgestapt op vapen,eerste maanden met 3 mg nicotine en later zonder.voel mij stukken beter en eet ook smakelijker,voor mij niets dan voordelen,niet in het minste het financiele.en idd door het te verbieden gaat men de jongeren zeker aan sigaretten helpen,maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan he,het moet opbrengen.

 • Johan Van loocke

  Haha, begrijp die Amerikanen niet meer. De e-sigaretten verbieden om de jeugd te beschermen, ondertussen vallen er jaarlijks wel duizenden doden door schietpartijen , dikwijls met volautomatische wapens , te koop in elke wapenhandel !