Samsung en Apple kopiëren elkaar, vindt ook rechter

AP
Samsung moet ruim 85 miljoen euro (120 miljoen dollar) boete betalen aan Apple voor het kopiëren van technologie. En Apple moet 114.000 euro (158.000 dollar) aan Samsung betalen voor het kopiëren van technologie. Dat heeft een rechter in de Verenigde Staten besloten.

De Zuid-Koreaanse technologiefabrikant heeft twee patenten van het Amerikaanse Apple geschonden. Daarover had Apple een rechtszaak aangespannen, en eiste een schadevergoeding van 2,2 miljard dollar.
Apple beschuldigde Samsung ervan vier patenten voor smartphones te hebben geschonden, waaronder het sliden om te blokkeren, en de universele zoekfunctie.

Samsung heeft echter altijd ontkend de iPhonepatenten te hebben gebruikt voor haar eigen Galaxy mobiele telefoon. Het bedrijf beweerde dat juist Apple het bedrijf was dat na-aapte op het gebied van cameragebruik en video-overdracht.

Apple en Samsung zijn wereldwijd verwikkeld in rechtszaken waarin zij elkaar over en weer beschuldigen van inbreuk op patenten en kopieergedrag. De juridische kosten die daarmee zijn gemoeid, lopen voor de bedrijven inmiddels in de honderden miljoenen dollars. Apple en Samsung zijn grote concurrenten op de mondiale markt voor smartphones.