Salvini: "Richard Gere mag de migranten meenemen in zijn privéjet naar Hollywood"

Richard Gere bezocht gisteren het schip van de Spaanse ngo Open Arms en sprak met enkele geredde migranten.
AP Richard Gere bezocht gisteren het schip van de Spaanse ngo Open Arms en sprak met enkele geredde migranten.
De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft uitgehaald naar acteur Richard Gere. Die heeft de Italiaanse regering opgeroepen migranten te helpen die in de Middelandse Zee zijn opgepikt door een schip van de Spaanse ngo Open Arms.

Gere ging gisteren aan boord en deelde mee voedsel uit aan de 121,  voornamelijk Afrikaanse migranten. Hij deed een dag later mee aan een persconferentie van Open Arms op het eiland Lampedusa. Daar vergeleek hij de situatie in Italië met die in de Verenigde Staten.

De acteur (69) zei dat de VS worstelen met de toestroom van vluchtelingen uit landen als Honduras, Nicaragua en Mexico. "Het is erg vergelijkbaar met wat jullie hier doormaken." Gere verweet politici in zowel Italië als de VS migranten te demoniseren.

Minister Salvini, die herhaaldelijk heeft geweigerd boten met migranten te laten aanleggen, reageerde snel op de uitspraken van Gere. De politicus van de extreemrechtse regeringspartij Lega zei dat de "gulle miljonair" de migranten wat hem betreft "in zijn privévliegtuig" kan meenemen naar Hollywood om ze daar te verzorgen in zijn villa's. "Dank je Richard", sneerde Salvini in een verklaring. Hij heeft het over niet 121, maar 180 migranten.

REUTERS
AFP
AP140 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van Ransbeeck

  ja waar wachten 'de rijken' op om hun geld te investeren in de landen die bevolking uit armoede ontvluchten? want die sukkelaars kunnen hier niks komen doen !!!en wij stikken hier al vd overbevolking , als we 5% meer in de file gooien is er verkeersinfarkt t is veel ecologischer ze plaatselijk te helpen bij hun roots

 • Marco Par

  Oei, die was raak!

 • Jonas Verbruggen

  Guido, dit zijn Afrikanen. Wat ontvluchten die nu eigenlijk, hun eigen incompetentie? Ze komen naar hier en komen om geld vragen, en de zwakke Europeaan geeft toe.

 • Guido Pintens

  het maakt geen bal uit dat Richard Gere extreem rijk is. Het punt is dat hij opkomt voor mensen die hun land ontvluchten uit pure noodzaak. Maar hier in BE kunnen een pak mensen blijkbaar geen empathie hebben met mensen die alle mogelijke ellende willen ontvluchten. Iets wat zij hier in ons beloofde land NOOIT zullen meemaken, maar wel kritiek hebben over die sukkelaars. Hopelijk zullen die haatzaaiers ooit ook in de verdoemenis geraken, en dan ??

 • Gerry Cle

  Weet Salvini niet dat niet iedereen die een asielaanvraag indient ook in aanmerking komt om aanvaard te worden? Uiteraard kan Italië en Europa niet iedereen die langskomt zomaar asiel geven maar mensen, bewust, voor de deur van Europa laten verdrinken kan ook niet.