Salvini: "Juncker heeft Europa kapot gemaakt"

De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini (2e. rechts) vanmiddag op een landbouwersevent in Rome.
EPA De Italiaanse vicepremier Matteo Salvini (2e. rechts) vanmiddag op een landbouwersevent in Rome.
Italiaans vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van de regeringspartij Lega Nord heeft in een toespraak zwaar uitgehaald naar Jean-Claude Juncker en de Europese Commissie waar die voorzitter van is. Volgens Salvini heeft de Commissie Europa in de afgrond gereden. Hij hoopt dat de Europese verkiezingen volgend jaar het politieke landschap in Europa kunnen doen veranderen.

"Mensen zoals Juncker en Pierre Moscovici hebben Europa en ons land kapot gemaakt", zei Salvini. Moscovici is Europees Commissaris voor Economische Zaken en een van de architecten van het zuinigheidsbeleid. Volgens de Italiaan heeft het Europese beleid Italië armer gemaakt.

Moscovici noemde de Italiaanse regering woensdag nog "xenofoob", wat een woedende reactie uit het land teweegbracht. "Er is geen racisme of xenofobie in Italië", aldus Salvini, "maar eindelijk een regering verkozen door de inwoners, die mensensmokkelaars aanpakt en de havens sluit. We proberen dit Europa van binnenuit te veranderen en hopen dat de Europese verkiezingen ons een handje zullen helpen. Als dat niet het geval is, zal het heel moeilijk worden." 

De Europese verkiezingen vinden volgend jaar op 26 mei plaats.
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Caroline Bex

  Europa maakt Europa kapot, en het volk keek ernaar en betaalde gedwee zijn belastingen...

 • Johny Lapeire

  Hoe kan het anders als je ziet welke bedragen wij moeten ophoesten om die mafiabende in leven te houden, het gaat hier over miljarden die wij moeten ophoesten om ons in de vernieling te rijden.

 • Christine Laevers

  Christian Malfait : Ik stem volgende jaar ook voor iemand of voor een partij die in de E.U. zal zetelen maar niet gelooft in de ideologie van de E.U. Ik geloof er al zo lang niet meer in.

 • Ronald Beintema

  Merkel en Macron zijn de grootste ellende in de EU!!! Zij zijn niet met politiek voor eigen volk en eigen land bezig, maar met vreemd volk en andere landen!!! Om deze ook nog eens in hun eigen landen op te nemen......Gelukkig waait er een realistische wind......de mensen laten eindelijk hun stem horen!!! Weg met de elite!!!

 • Ronald Beintema

  Matteo Salvini is een echte man!!! Een man, een man, een woord, een woord!!! Daar kunnen een hoop politici wat van leren!!! Altijd een hoop bla bla, maar niets waar kunnen (willen) maken!!! Matteo Salvini is er voor het eigen Italiaanse volk en zo hoort het!!!!!!!!!!!!!